Vanaf €199 naar Los Angeles en San Francisco

WOW, dat kun je wel zeggen! De IJslandse luchtvaartmaatschappij WOW air heeft belangrijk nieuws voor de Nederlandse reiziger. Aankomende zomer wordt de westkust van de Verenigde Staten wel heel voordelig bereikbaar. WOW air start dan met het uitvoeren van routes naar San Francisco en Los Angeles met een vanaf prijs van slechts € 199,-. Ja, dat lees je goed! Vandaag lanceert WOW air op de Vakantiebeurs deze sensationele prijzen voor het Nederlandse publiek. Op 9 juni vindt de inauguratievlucht plaats naar San Francisco en op 15 juni vertrekt de eerste vlucht naar Los Angeles.
Start 2016 met het boeken van een heerlijke en voordelige vakantie naar Californië met WOW air!

Skuli Mogensen, de oprichter van WOW.

Skuli Mogensen, de oprichter van WOW.

San Francisco en Los Angeles worden hiermee de vijfde en zesde trans-Atlantische bestemming voor de paarse airline. De Amerikaanse routes sluiten aan op de vluchten van Amsterdam naar Keflavik, waardoor Nederlanders met WOW air vier keer per week naar Los Angeles en vijf keer week naar San Francisco kunnen vliegen. Skúli Mogensen, oprichter en CEO van WOW air over de laatste uitbreiding: “We vinden het geweldig om Los Angeles en San Francisco aan ons snelgroeiende netwerk toe te voegen. We luiden een nieuw tijdperk in, met WOW air als voorloper in de trans-Atlantische lowcost. En dat alles met behoud van onze fantastische service met een glimlach, zoals we op de vluchten naar Boston en Washington DC al hebben bewezen. We krijgen ontzettend positieve reacties op onze lage tarieven op de bestaande trans-Atlantische routes en dat geeft ons het vertrouwen dat passagiers de kans grijpen om nog verder met ons te vliegen. Tegelijkertijd zijn we ervan overtuigd dat deze nieuwe vluchten het toerisme van Californië naar Europa ook een boost geven. Best of both worlds!”

 

ZIE OOK: Nieuwe Airbus WOW voor trans-Atlantische route

 

Twee bestemmingen in één vakantie

Na de succesvolle lancering van trans-Atlantische vluchten naar Boston en Washington D.C vanaf € 159,- begin 2015 en de aankondiging van vluchten naar Montreal en Toronto vanaf mei 2016, breidt WOW air haar routenetwerk nu uit met Californië. Alle vluchten gaan via een stop-over in IJsland, wat direct een mooie kans is om een paar dagen in dit fantastische land te blijven. Als je liever direct doorvliegt naar Californië bedraagt de overstaptijd ongeveer één uur. WOW air vliegt met deze twee toevoegingen in totaal naar 27 bestemmingen in Europa en Noord Amerika.

 

 

Lage kosten door unieke locatie IJsland

De kosten voor vluchten met WOW air zijn lager dan andere vliegtuigmaatschappijen door de unieke locatie van IJsland. Door de stop-over in IJsland kan er met kleinere vliegtuigen en minder brandstof gevlogen worden.De vluchten worden uitgevoerd met drie gloednieuwe Airbus A330-300 toestellen; de eerste wide-body vliegtuigen in de WOW air-vloot die ruimte bieden aan 340 passagiers in een configuratie met één klasse. De reeds gelanceerde routes naar de V.S. worden het hele jaar door uitgevoerd en hebben een consistente bezettingsgraad van meer dan 90%. Met de twee nieuwe routes groeit WOW airs jaarlijkse passagierscapaciteit van 900.000 in 2015 naar ruim 2 miljoen in 2016. De A330-300’s bieden één klasse en hebben elk een capaciteit van 340 personen. De beenruimte is standaard 30 inch (ruim 76 cm), stoelen met 34 inch (ruim 86 cm) zijn tegen extra betaling verkrijgbaar.

 

 

Over WOW air

WOW air is de enige low-cost airline van IJsland. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door IJslandse ondernemer Skúli Mogensen. De maatschappij vliegt vanaf luchthaven Keflavik bij Reykjavik deze zomer naar 27 bestemmingen binnen Europa en Noord Amerika. Vanaf 1 juni 2015 vliegt WOW air, het hele jaar door, naar de luchthaven Schiphol. Momenteel werken er 200 mensen en bestaat de vloot uit drie Airbus A320’s, drie Airbus A330’s en vier A321’s voor de trans-Atlantische routes. De paarse luchtvaartmaatschappij is ontzettend punctueel, met 92% op tijd arriverende vluchten in 2014. WOW air biedt de laagste tarieven, de nieuwste toestellen met de laagste uitstoot en de crew met de grootste glimlach. De maatschappij groeit snel: de verwachting is dat de jaarlijkse passagierscapaciteit van WOW air in 2016 zich zal gaan verdubbelen naar 1,8 miljoen passagiers, in 2015 vlogen naar verwachting 840.000 passagiers met deze maatschappij. WOW air wil nu en in de toekomst de goedkoopste en gezelligste vluchten van en naar IJsland aanbieden.

Comments are closed.