Ontdek de avontuurlijke kant van Indonesië

Indonesië is een fantastische bestemming voor een luiervakantie, maar ook de avontuurlijke reiziger is hier helemaal op z’n plek. Bedwing de schuimende golven met je surfboard, raft van de Alas rivier, bewonder de kleurrijke onderwaterwereld of trek je wandelschoenen aan voor een prachtige hike.

Avontuurlijk Indonesië

Avontuurlijk Indonesië

Spectaculair surfen

Indonesië is het ultieme surferparadijs, zowel voor beginners als voor professionals. De grote trots van Indonesië is Plengkung Beach, beter bekend als G-Land, in het oosten van Java. De lange gebogen kustlijst wordt gezien als één van de beste surfspots ter wereld. Het is dan ook niet zo gek dat er al vijf internationale surfkampioenschappen plaats hebben gevonden. Een andere absolute surfschat is Lakey Beach, een idyllisch wit zandstrand met palmbomen op het eiland Sumbawa. Naast de schoonheid van het strand zijn de golven fantastisch surfbaar en behoort windsurfen of kitesurfen ook tot de mogelijkheden. Speel ook vooral een potje voetbal met de locals op het strand!

 

 

Raften op de Alas rivier

De Alas rivier in Sumatra heeft zulke uitzonderlijke stroomversnellingen dat wildwater rafters van over de hele wereld deze rivier op hun bucketlist hebben staan. De rivier loopt dwars door het Mount Leuser National Park en is met scherpe bochten en stroomversnellingen een hele uitdaging. De raft- of kajaktochten vertrekken vanuit het dorp Angasan en gaan richting Gelombang, een stad vlakbij de Indische Oceaan. Het eerste gedeelte is wild en spectaculair: in het ongerepte regenwoud zijn veel wilde dieren te zien, zoals apen en kleurrijke vogels. Tijdens het tweede, rustige gedeelte heb je alle tijd de schoonheid van de natuur in je op te nemen. Bij meerdaagse rafting trips slaap je in tenten aan de oever van de rivier en geniet je ’s avonds van een BBQ en gitaardeuntjes.

 

 

Onderwaterwereld in Raja Ampat

Waigeo is het grootste eiland van de vier belangrijkste eilanden van de prachtige archipel Raja Ampat. Hoewel het bereiken van dit eiland nog steeds een uitdaging is, is het wel het gemakkelijkst van alle eilanden. Waigeo heeft schilderachtige baaien ommuurd door torenhoge kliffen, een ongerepte jungle waar vele diersoorten zich thuis voelen én een schitterende onderwaterwereld. Begeef je tussen duizenden kleurrijke vissen en koraalriffen en spot op 30 meter diepte zelfs slapende witpuntrifhaaien en zwartpunthaaien. Verder wonen er zeepaardjes, groene zeeschildpadden, naaktslakken, zeedraken, de reuze napoleonvis en de Indiase lionfish.

Hiken op de Rinjani vulkaan

De machtige Rinjani vulkaan torent met zijn 3726 meter hoog boven het eiland Lombok uit. Een klim naar de top is niet makkelijk, maar het uitzicht maakt het absoluut de moeite waard. De meerdaagse trekkingstochten worden als één van de mooiste in zuidoost-Azië beschouwd. Segara Anak, het halvemaanvormige meer, is voor Indonesiërs een spirituele plek. Balinezen komen er jaarlijks om een ceremonie uit te voeren en mensen die het Wetu Telu geloof aanhangen bidden er met volle maan.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.