5x Waarom je eens in je leven door Thailand moet reizen

Wie denkt aan reizen in Thailand, denkt waarschijnlijk aan prachtige stranden, tempels en de Thaise keuken. Maar misschien ook wel aan feestende backpackers, sekstoerisme of de beruchte olifantenritjes en tijgertempels. Het kan allemaal, want Thailand is een land van uitersten. Om deze vijf redenen moet jij zeker eens op reis naar Thailand!

Reizen in Thailand

Reizen in Thailand

1. Eigen ervaring, eigen mening

Iedereen heeft een mening over Thailand, of je nu wel of niet in Thailand geweest bent. Misschien behoor jij straks tot Team Tegen, maar misschien ook wel tot Team Voor. De enige manier om er achter te komen wat jíj van Thailand vindt, is om zelf eens te gaan. Al behoren de meeste Thailand-reizigers tot Team Voor waarschijnlijk!

 

 

2. Schittende bountyeilanden

Laten we het daar over eens zijn: de stranden (zeker die van de eilanden) van Thailand behoren tot de mooiste ter wereld. En je hebt ze in alle soorten en maten. Sommige stranden zijn druk en volgebouwd met gezellige hutjes en resorts, andere stranden zijn zo rustig dat je je op een onbewoond eiland waant (of dat echt bent). En er zijn zoveel Thaise eilanden er voor iedere Thailand-ganger een perfect eiland is! Van het fijne familie-eiland Koh Samui tot party-eiland Koh Phangan. Of van duikeiland Koh Tao tot het héérlijke rustige eiland Koh Lanta. Kies maar!

3. Thaise keuken is top

Geen verrassing, maar om de Thaise keuken kun je dus niet heen als je door Thailand reist. En dat moet je ook zeker niet willen. Heus, er is voor ieder wat wils! De meeste gerechten worden voor toeristen toch niet zó heet gemaakt. Bestellen dus maar die pad thai, curries, papayasalade, mango sticky rice en laten we vooral de Thaise biertjes niet vergeten!

4. Prachtige tempels

Je hoeft ze niet allemaal te zien natuurlijk, want na één, twee, drie tempels weet je het misschien wel. Maar Wat Phra Kaeo (naast het Koninklijk Paleis), Wat Pho (de tempel van de liggende Boeddha) en Wat Arun (aan de rivier) in Bangkok zijn stuk voor stuk echter prachtig. En de tempels van Chiang Mai niet te vergeten! Tempel of niet: het zijn echte must-sees.

 

 

5. Bruisend Bangkok

Je eerste dag ervaar je wellicht een kleine cultuurshiock, maar hoe langer je in Bangkok bent, des te meer zul je van de stad gaan houden. Bangkok is een mengelmoes van traditionele Thaise wijken en gebouwen en moderne winkelcentra en hippe skybars. Maar het écht Bangkok proef je met de smaakpapillen, of je nu van streetfood of luxe restaurants houdt.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.