De Grote Kunstshow komt naar Den Haag

Zaterdag 3 september 2016 beleeft de Koninklijke Schouwburg een primeur; dan strijkt De Grote Kunstshow voor het eerst neer in Den Haag. Bezoekers nemen plaats op het toneel waarna tien werken uit het museum op een theatrale wijze aan het publiek worden getoond.

De Koninklijke Schouwburg

De Koninklijke Schouwburg

De Grote Kunstshow is een samenwerking tussen het Gemeentemuseum Den Haag en de Koninklijke Schouwburg op initiatief van cultuuradviseur Johan Idema en curator Nina Folkersma. Eerder stond De Grote Kunstshow met succes in Rotterdam en Amsterdam. ‘Fris, aantrekkelijk en vernieuwend’, kopte de Volkskrant afgelopen jaar.

 

 

Kunst beleven op een nieuwe en unieke manier

Zowel de beginnende, als de meer ervaren kunstkijkers kunnen zich laten verrassen door De Grote Kunstshow. De Vlaamse cabaretière en impro-speelster Katrijn van Bouwel leidt het publiek op een prettige en interactieve manier langs de tien kunstwerken die zijn geselecteerd uit de collectie van het Gemeentemuseum. Door middel van dans, muziek of theater wordt het kijken naar kunst een bijzondere ervaring. De gepresenteerde werken worden voorzien van een schat aan verrijkende informatie en verhalen waarnaast er ook ruimte voor discussie en interactie aanwezig is.

 

 

Haags UIT Festival

De Grote Kunstshow is onderdeel van het Haags UIT Festival dat haar eerste tweedaagse editie beleeft op zaterdag 3 en zondag 4 september. Op zaterdag 3 september is deze eenmalige editie van de Grote Kunstshow te zien om 14.30, 19.30 en 21.30 uur in de Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.