Den Haag in het teken van kinderactiviteiten

Wat te doen dit weekend? Met de sportcompetities die zijn afgelopen, de CITO toetsen en examen die zijn afgerond en natuurlijk Vaderdag komende zondag speelt Den Haag in op deze ‘zee’ aan vrije tijd.
denhaag-kinderactiviteiten

Komende periode is er een grote verscheidenheid aan evenementen en activiteiten gericht op kinderen. Bootjes te water laten tijdens de Volvo Ocean Race, op de foto met de grootste tulpen van Nederland in Madurodam, kinderconcerten tijdens Festival Classique, de Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum of mooiste auto’s kijken in het Louwman museum. En dat is nog niet alles…

Neem je vader mee naar een van de vele musea in Den Haag

Een cultureel bezoek aan Den Haag geeft een garantie tot een gezellige dag waarbij het weer geen rol speelt. Bezoek op zondag 21 juni de Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum, waar kinderen spelenderwijs kennis maken met literatuur. Beleef groot en klein in Madurodam of vaar met de Willemsvaart naar het Louwman Museum. Vaders en opa’s mogen bij SEA LIFE Scheveningen gratis naar binnen bij aanschaf van een kinderkaartje. Aan de mooiste laan van Den Haag, het Lange Voorhout, kan je binnen in Escher in het Paleis de wondere wereld van deze kunstenaar beleven of – om de hoek – de wereldberoemde schilderijen in het Mauritshuis. En vergeet natuurlijk niet naar de Wonderkamers van het Gemeentemuseum te gaan. Aan de overkant van het Gemeentemuseum kunnen de kinderen hun energie kwijt en rondspringen bij Planet Jump.

 

ZIE OOK: Den Haag wint Dutch Interactive Award 2015

 

Sportief Den Haag

Dit weekend staat Den Haag in het teken van sport. Vanavond wordt de aankomst verwacht van de boten van de Volvo Ocean Race, de grootste zeilwedstrijd ter wereld die dit weekend een pitstop maakt in Den Haag. Vanaf vandaag zijn er tal van evenementen in de haven van Scheveningen voor jong en oud. Ook de Uithof speelt sportief in op het Vaderdag weekend met het Sport- en Spelpaleis op zaterdag 20 juni. Van tokkelen tot boogschieten en van verschillende springkastelen tot survival en wipe-out hindernissen.
Den Haag
Sommige plekken sluit je voor altijd in je hart. Den Haag is er zo een. Stad van vrede en recht. Van stad en strand. Van nieuwe stijlen en oude meesters, winkels en vorstelijke paleizen met boeiende geschiedenis. Van exotische keuken en Hollandse vishaven. Van internationale rechtspraak en wijsheid van de straat. Van Hagenaars én Hagenezen. In de stad bloeit cultuur en dans in en buiten de theaters en zijn de winkels 7 dagen per week geopend voor een onvergetelijke shopervaring. En met de eerste voorjaarszon, lonken het 70 (!) meter diepe strand, de loungebanken van de paviljoens en de sportieve prestaties van surfdudes en zeilers. Een bezoek aan Den Haag is allesbehalve alledaags.

Comments are closed.