Pen en papier onmisbaar voor travel bloggers

Bijna alle travel bloggers geven aan dat het ouderwetse pen & papier onmisbaar zijn in hun reisbagage. De angst dat een telefoon of iPad leeg is wanneer ze aantekeningen willen maken is nog te groot, blijkt uit onderzoek van Verkeersbureaus.info. Verkeersbureaus.info vroeg Nederlandse bloggers naar de inhoud van hun handbagage.
wat-zit-er-in-jouw-koffer

Digitale camera én smartphone

Naast de spiegelreflex camera behoort de smartphone tot de standaard uitrusting van elke blogger om foto’s te maken. Een Wi-Fi SD kaart zit bij 15% van de bloggers in de tas om direct foto’s te kunnen delen op social media. Extra geheugen kaartjes gaan ook mee bij bijna alle bloggers.

Fris en fit blijven is belangrijk

In alle handbagage zit wel een masker of verzorgende crème die voorkomt dat de huid uitdroogt tijdens het vliegen. De echte frequent flyers nemen zelfs schoon ondergoed mee voor het geval dat de koffer niet aankomt op de eindbestemming. Een tandenborstel en doekjes om de handen te reinigen of ontsmettende alcohol neemt 65% van de reizigers mee. Een goede keuze omdat zowel de stoelzak als het tafeltje vaak veel bacteriën blijken te bevatten.

De bloggers denken allemaal aan hun gezondheid en zorgen dat ze fit blijven tijdens het reizen. Zo zegt Carolien van www.dreamtheworld.nl:

“Ik ga veel naar het toilet aan boord. Tijdens de wandeling door het gangpad en in de pantry ga ik rekken en strekken.”

Ook gebruikt één blogger de pantry voor een heuse work-out:

“Op lange-afstandsvluchten vluchten vraag ik aan de crew of ik sit-ups, push-ups en strekoefeningen mag doen in de pantry. Dat wordt vrijwel altijd met een glimlach toegestaan.”

Eerst de telefoon aan en dan koffie drinken

Bij aankomst gaat direct de mobiele telefoon aan, hetzij om het thuisfront te melden dat men veilig is aangekomen hetzij om een Uber te bestellen. Daarna gaat 30% op zoek naar een koffiebar om op te peppen of te genieten van de lokale mensen op de bestemming. Bij lange vluchten wordt als tip gegeven om een vlucht met late aankomst te boeken om daarmee direct in het nieuwe dagritme van de nieuwe tijdzone te komen.

Ga jij direct op zoek naar een koffie bar bij aankomst? Fragments Parijs

Ga jij direct op zoek naar een koffie bar bij aankomst?

Wat nemen bloggers juist niet mee?

Er zijn ook producten die reizigers juist niet meenemen. De één neemt juist geen boeken mee maar alleen een iPad, de ander kiest juist voor een papieren boek. Dure handtassen of laptops worden ook vaak thuisgelaten omdat het risico op diefstal daarmee kleiner wordt. Opvallend is dat 1 blogger zijn databundel thuis laat en dus niet altijd online wil zijn. Die kiest ervoor om volledig in het moment te leven op de bestemming waar hij op dit moment is.

Wat zit er in de tas van LiveLikeTom.com?

Dit zat er in de handbagage van Serge van LiveLikeTom.com voor zijn reis naar Praag.

 

Wil je weten wat blogger MaryJosie altijd in haar handbagage heeft zitten? Laat je e-mailadres achter en je hoort het volgende week als eerste.

 

 

 

Wat zit er in de koffer van een blogger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *