Bevlogen medewerkers bij Hilton Schiphol

Het nieuwe Hilton hotel op Schiphol is nog niet eens officieel geopend en de schitterende kamers zijn al volgeboekt door verschillende reizigers. Patrick sliep vorige week na aankomst op Schiphol een nacht in het hotel en ontdekte iets bijzonders.

hilton-schiphol-roltrap

Rechtstreeks van gate naar hotel

Eenmalig geland op Schiphol loop je vanuit Schiphol Plaza in 1 rechte lijn naar het hotel. Door een lange overdekte gang, langs de parkeergarages loop je zo het hotel in. Of eigenlijk, sta je ineens middenin het hotel. Een schitterende entree waarin de roltrap je tot vlak voor de receptie brengt. Het architectenbureau Mecanoo architecten heeft dit hotel, in opdracht van Schiphol Real Estate en Hilton Hotels, ontworpen samen met Brits designbureau The Gallery HBA die verantwoordelijk is voor het interieurontwerp. Een warme en luxe uitstraling die bij Hilton past, dat voel je als je binnenloopt. Ik vergat bijna de receptie vriendelijk terug te groeten, zo onder de indruk was ik van de zacht paarse lichten die de relingen van het hoge pand verlichten.

 

hilton-schiphol-avond

 

Thuis had ik via de Hilton app al een mooie kamer met uitzicht op Schiphol uitgekozen op de 8e verdieping. Een beleving, nog voordat je ook maar één stap in het hotel hebt gezet. Het personeel draagt geen stijve pakken maar een meer toegankelijke bedrijfsoutfit waardoor het contact informeler wordt. Nadat de bellboy mijn koffers heeft overgenomen ontvang ik een voucher voor een welkomstdrankje, 1 van de voordelen van het Hilton HHonors programma, en word ik naar mijn kamer gebracht.

hilton-schiphol-amsterdam-restaurant-koffers
De stijlvolle Rimowa koffer kwam ook op deze reis goed van pas en paste goed bij het schitterende interieur.

De kamer is schitterend met een kingsize bed, een verborgen ronde hoekkast met een Nespresso machine en een bureau. Handig om even aan te werken op mijn Macbook en om mijn collectie Apple apparaten op te laden. Hoewel, ik ontdek maar 1 stopcontact in het bureau en 2 USB laders. Dat is voor de huidige generatie reiziger te weinig. Een bijzondere keuze van Hilton of de architect, want ook naast het bed maar 1 stopcontact. Bij het ontbijt de volgende ochtend een lange houten tafel. Leuk om met andere reizigers in contact te komen. Daarin zitten wel USB-laders. Daar is goed over nagedacht. Even de papieren krant lezen en direct je iPad opladen voor een nieuwe dag.

Design alarmwekker bij Hilton Schiphol

Design alarmwekker

Het fijne van slapen in een hotel is de geur van het katoen. Fris zacht en bijna garant voor een fijne nacht. In het kingsize bed heb je een zee van ruimte en kun je op alle mogelijke manieren in slaap vallen. Zachte kussens erbij en dromen over mijn volgende trip. Wellicht hielp de signature cocktail van de bar daar ook bij.

hilton-schiphol-amsterdam-bar-personeel

hilton-schiphol-amsterdam-bar

 

 

Ontbijt: altijd een feest

Ontbijten in airport hotels is altijd een feest. Er is zowel aan de haastige reiziger als aan de vakantieganger gedacht die uitgebreid wil genieten van al het lekkers. Van het Hilton wist ik nog dat ze eigen bijenkasten hebben op het dak van hun hotels. De honing wordt vers op een honingraat geserveerd.

 

ZIE OOK: Hilton Rotterdam met eigen honingproductie

 

Opvallend was de enorme keuze uit vers gesneden fruit. Meloen, appels, ananas en nog veel meer. Daarnaast een bak met dikke Griekse yoghurt. Ik koos ook voor de gerookte makreel en wat zalm. Gezond om vette vis te eten. Toen ik even stond te praten met medewerker Ank viel me weer die vriendelijke houding op. De juiste attitude om je thuis te laten voelen. Ze liet me spontaan de huisgemaakte sapjes zien, de kok die verse omelet voor je maakt en de soorten wit- en bruinbrood die je zelf kunt afsnijden. Net toen ik wilde zeggen, “mag ik een coffee-to-go van u?” viel mijn oog op een muffin, mét Nutella. Die moest ik natuurlijk proberen. Volgens Spaanse vriendin Sònia heeft elk zichzelf respecterend hotel Nutella bij het ontbijt.

Het @hiltonschiphol heeft ook coffee-to-Go voor de snelle ontbijters. Uiteraard mét Amsterdamse identiteit. Erg leuk.

Een foto die is geplaatst door Verkeersbureaus.info (@verkeersbureaus) op

Bowery restaurant

De naam Bowery (boerderij in het Engels) is een zowel verwijzing naar Schiphol als naar de wijk in NYC. Je beleeft hier een interactieve eetervaring doordat je zelf je gerechten samenstelt die voor je neus worden bereid. Chefkok Edwin van den Heijkant gebruikt daarbij verse ingrediënten van lokale telers en leveranciers.

vers gepaste sapjes bij het ontbijt

Vers gepaste sapjes bij het ontbijt

Hotel in Amsterdam

Toen de koffie werd gebracht en ik de beker bestudeerde zag ik pas de Nederlandse design invloeden in het hotel. Door het hele hotel vind je verwijzingen naar Amsterdam en Nederland. Speculaasmallen in de muren, het grid van Amsterdam achter de receptie, een bibliotheek muur met boeken over onze grote schilders en kunstwerken. Zo geeft een keten-hotel je het gevoel echt in een stad te zijn. Hier kom ik graag weer terug.

Bibliotheek

Bibliotheek

Prijzen en boeken

Het Hilton Amsterdam Airport Schiphol is open sinds 17 december 2015 en telt 433 kamers. Kamers zijn te boeken voor 1 en 2 personen en ook als connecting-rooms voor families. As je boekt op amsterdamairportschiphol.hilton.com ben je verzekerd van de laagste tarieven. De prijzen beginnen bij € 229 inclusief spa toegang, een cocktail, parkeren en ontbijt voor twee personen.

 

 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Meer foto’s van het Hilton Amsterdam Airport Schiphol

hilton-app-checkin

hilton-schiphol-amsterdam-1

hilton-schiphol-amsterdam-douche-kraan

hilton-schiphol-douche

hilton-schiphol-amsterdam-drink-voucher

Door het hele hotel vind je kunst

Door het hele hotel vind je kunst

hilton-schiphol-amsterdam-lounge

Het 42-meter hoge atrium overdag van Hilton Schiphol

Het 42-meter hoge atrium overdag

Het 42-meter hoge atrium in de nacht

en het 42-meter hoge atrium bij nacht

hilton-schiphol-amsterdam-restaurant-1

hilton-schiphol-amsterdam-restaurant-2

Het 42-meter hoge atrium in de nacht

Appels bij het ontbijt

Internationale kranten op de leestafel

Internationale kranten op de leestafel

Handig, USB laders in de leestafel

Handig, USB laders in de leestafel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.