Aruba en Cuba gaan samenwerking toerisme aan

Aruba en Cuba slaan de handen ineen om op het gebied van toerisme een samenwerking aan te gaan. Om dit kracht bij te zetten hebben beide regeringen een memorandum van overeenstemming ondertekend, zo maakt de Minister van Toerisme, Transport, Cultuur en Primaire Sector op Aruba, Otmar Oduber bekend.

De ministers tekenen de overeenstemming

De ministers tekenen de overeenstemming

De ondertekening vond na een jaar van verkennende gesprekken plaats in Havana in het bijzijn van onder meer Minister Oduber, de CEO van ATA (Aruba Tourism Authority), Ronella Tjin Asjoe-Croes en de directeur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op Aruba, dhr Edwin Abath.

 

ZIE OOK:Beste hotel Caribisch gebied op Aruba

 

De primaire focus van de samenwerking is het delen van kennis op het gebied van cruisefaciliteiten en de succesvolle aapak van Aruba om hier meer bezoekers voor aan te trekken. Door middel van uitwisselingen wordt deze kennis vergaard en gedeeld. Daarnaast is gesproken over het opzetten van een cruiseroute tussen de beide landen. Ook heeft Cuba belangstelling in de wijze waarop Aruba timeshare accommodatie aanbiedt en de accommodaties op het eiland beheert.

 

 

Met behulp van Aruba wil Cuba zich als opkomende bestemming positioneren om meer bezoekers aan te trekken. Wij zijn verheugd om samen naar nieuwe mogelijkheden te kijken om bezoekers voor beide bestemmingen te enthousiasmeren.

Aldus Minister Otmar Oduber.

 

 

Comments are closed.