Dit is het nieuwe thema van Themapark Astrid Lindgren’s Wereld

Vrijdag 17 juni 2016 is het zover, dan opent het theater- en themapark ‘De wereld van Astrid Lindgren’ in het Zweedse Vimmerby een nieuwe sectie. De 10.000 m² die het nieuwe thema telt, is gebaseerd op ‘De gebroeders Leeuwenhart’, de fantasieroman van Astrid Lindgren over de 10-jarige Karel en zijn knappe, 13-jarige broer Jonathan.
impressie-thema-Astrid-Lindgren

Het nieuwe themagedeelte biedt plaats aan 800 bezoekers. Jong en oud worden meegenomen naar de sprookjesachtige plek Nangijala, waar de gebroeders tegen tiran Tengil en zijn draak Katla vechten.

Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld, zoals het park officieel heet, neemt bezoekers mee in de wereld van de personages van Astrid Lindgren. De wereld van Astrid Lindgren is niet één, maar verschillende werelden verzameld op één plek. Medio juni komt daar dus een nieuwe wereld bij. De nieuwe sectie is gebaseerd op het bekende verhaal van Astrid Lindgren ‘De gebroeders Leeuwenhart‘. Een prachtige boek dat is bekroond met een Zilveren Griffel.

 

ZIE OOK: Bijna 100.000 Facebook volgers voor de Julianatoren

 

Voor de bouw van de nieuwe themawereld is omgerekend ca. 7,5 miljoen Euro geïnvesteerd. Het is de eennagrootste investering in de historie van het park en staat voor een verdere ontwikkeling van onze theatershows en speelterreinen voor de wat oudere kinderen, aldus Joacim Johansson, CEO Astrid Lindgrens Värld.

 

 

Uitbreiding voor overnachtingen

Bezoekers kunnen ook in het park overnachten. Tegelijkertijd met de bouw van de nieuwe sectie wordt het accommodatie-gedeelte gerenoveerd en uitgebreid met 30 nieuwe cottages. De nieuwe huisjes zijn groter en gebouwd in de herkenbare huizenstijl van de regio Småland. De opening van ‘Den lilla staden’ staat gepland op 1 augustus van dit jaar.

 

 

Comments are closed.