Ontdek de nieuwe tentoonstelling over Afrika in het Wereldmuseum

Het Wereldmuseum presenteert de tentoonstelling AFRIKA 010. De tentoonstelling biedt een hernieuwde kennismaking met de Rotterdamse Afrikacollectie en is aanzet tot een stadsbreed Rotterdams festival. Het Wereldmuseum maakt met gepaste trots bekend dat niemand minder dan jazz-zangeres en songwriter Ntjam Rosie de ambassadrice van deze tentoonstelling is. Daarbij lanceert het museum met de opening van de tentoonstelling een eenmalig, kleurrijk magazine met alles over Afrika en Rotterdam in 2016.

Afrika 010

Afrika 010

Ntjam Rosie = AFRIKA 010

Als er iemand ‘AFRIKA 010’ is, dan is het Ntjam Rosie wel. Zoals zij zelf zegt: “…mijn kern is Afrika.” De jazz-zangeres en songwriter uit Kameroen haalt haar inspiratie uit haar roots. Op haar negende kwam ze naar Nederland en studeerde af aan Codarts in Rotterdam, haar nieuwe thuisbasis. Als ambassadrice van de tentoonstelling zal ze samen met de Congolese Lwela Kasulwe een speciaal optreden verzorgen bij de opening van de tentoonstelling op donderdagavond 28 april 2016. Ntjam Rosie is het gezicht van de tentoonstelling AFRIKA 010.

 

ZIE OOK: Rondstruinen, proeven en genieten in Markthal Rotterdam

 

Magazine AFRIKA 010

Speciaal bij deze tentoonstelling maakt het Wereldmuseum een kleurrijk 148 pagina’s tellend magazine met daarin alles over de connectie tussen Afrika en Rotterdam. Zo vertelt oud-Feyenoorder Mike Obiku over zijn band met de voetbalclub en zijn moederland Nigeria en gaan we op zoek naar Afrikaanse smaken en prachtige kapsels in Rotterdam. Ntjam Rosie vertelt over haar roots, de Afrikacollectie wordt toegelicht en het magazine heeft een uitgebreide agenda met evenementen en tentoonstellingen van diverse Rotterdamse collega’s rondom het thema ‘Afrika’. Het magazine wordt gepresenteerd tijdens de opening van de tentoonstelling op donderdagavond 28 april 2016 in het Wereldmuseum.

 

 

Met dank aan

De totstandkoming van AFRIKA 010 wordt mede mogelijk gemaakt door een projectbijdrage van de Erasmusstichting, het Mondriaan Fonds, het Hendrik Mullerfonds, het VSBfonds, de Stichting Bevordering van Volkskracht, Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen, de Stichting Vrienden van het Wereldmuseum en de Gemeente Rotterdam.

 

 

Comments are closed.