Rondstruinen, proeven en genieten in Markthal Rotterdam

Vorige week werd op het journaal de opening aangekondigd van Markthal Rotterdam, de eerste overdekte marktvloer van Nederland. De mensen die geïnterviewd werden, waren nogal sceptisch over de markt (“op de echte markt is alles een stuk goedkoper”), maar ik begon te borrelen van nieuwsgierigheid en enthousiasme!

Markthal Rotterdam Foto Spainmadeforyou

Mensen shoppen, kijken, genieten en proeven in Markthal Rotterdam

Dit lijkt op de San Miguel markt in Madrid of de Boquería markt in Barcelona, waar je de lokale gastronomie kunt proeven en beleven, met oneindig veel lekkere hapjes: zowel zoete hapjes voor de lekkere trek als zoute hapjes om de echte honger te stillen. Nu ik vandaag met een vriendin had afgesproken in Rotterdam, besloten we twee vliegen in één klap te slaan en elkaar te ontmoeten op de markt.

Goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en auto

Met de metro ga ik vanochtend op weg richting Blaak. Als ik ongeveer een half uur later in Metrostation Blaak uitstap, ben ik er al! Voor me ligt de normale, “openlucht” markt, rechts van me de kubuswoningen van Rotterdam en links van me doemt de enorme Markthal Rotterdam op. Onder de overdekte markt ligt ook een grote parkeerplaats, dus was ik niet met het openbaar vervoer, maar met de auto gekomen, ook dan was de bereikbaarheid van Markthal Rotterdam perfect geweest. Het eerste begin, de reis ernaartoe, was al makkelijk. Nu eens kijken hoe de Markthal er van binnen uit ziet. Om 10 uur gaan de deuren van de overdekte markt in Rotterdam open en stromen we met zijn allen naar binnen.

Nederlandse en internationale gastronomie

Zodra we binnenkomen, zijn we meteen verkocht. Het voelt alsof we een stukje buitenlands paradijs binnenstappen, maar dan niet alleen met internationale gastronomie , maar ook met heel veel Nederlandse gastronomie: kazen in veel verschillende geuren en kleuren, warm brood, grote voor onze neus bereide stroopwafels en een paradijs aan groente en fruit. Werkelijk alles wat we om ons heen zien is vers en van uitstekende kwaliteit. Samen met de vele andere bezoekers van de eerste overdekte markt van Nederland kijken we onze ogen en genieten we van de vele verschillende smaken.

stroopwafels markthal Rotterdam Foto Spainmadeforyou

Een heerlijke verse stroopwafel wordt klaargemaakt in Markthal Rotterdam


 
ZIE OOK: Doe eens een dagje Rotterdam met je kinderen
 

Indrukwekkend interieur

Niet alleen de aangeboden procucten in de vele marktkramen zijn uitnodigend, maar ook het interieur van Markthal Rotterdam is indrukwekkend ! De zij- en bovenkant van de gigantische markthal op Blaak is één grote, kleurrijke boog met verse groenten, fruit, brood, bloemen, slakken, rupsen, mieren en vlinders in gigantische afmetingen! Wat een kunstwerk!

kleurrijke boog markthal Rotterdam Foto Spainmadeforyou

En toen zag ik hem: een gigantische slak in de kleurrijke boog in Markthal Rotterdam!

Ideale ontmoetingsplek

Helemaal vol van de prachtige indrukken en heerlijke smaken nemen we een paar uur later afscheid van de overdekte markthal in Rotterdam. Hier komen we zeker binnenkort weer terug, met ons gezin of met vrienden! Markthal Rotterdam is werkelijk een ideale ontmoetingsplek voor jong en oud, ongeacht de nationaliteit. Ik ben ervan overtuigd dat het een toeristisch hoogtepunt van Rotterdam gaat worden en kan een bezoek van harte aanbevelen aan Nederlanders en buitenlandse toeristen!

nederlandse producten in markthal rotterdam foto Spainmadeforyou

Markthal Rotterdam is een walhalla voor gastronomieliefhebbers


 
 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.


 
 

Praktische informatie

Het adres is Ds. Jan Scharpstraat 298
3011 GZ ROTTERDAM
Website www.markthal.nl

Openingstijden Marktkramen

Ma t/m do & za 10-20uur, Vrij 10-21uur, Zo 12-18uur
Openingstijden parkeergarage: 7 dagen per week, 24 uur per dag< Honden in de Markthal: toegestaan mits aangelijnd

Comments are closed.