Dit zijn de reistips voor de lente & zomer van 2016

Reizen is spannend en ontspannend, maar het plannen hiervan niet altijd. Dit mag makkelijker gaan, niet te vergeten transparanter en leuker. HomeToGo heeft data van 1,7 miljoen Europese vakantieverblijven uit 37 landen onder de loep genomen. Het resultaat? De meest handige reistips voor de zomer van 2016. Laat de highlights zorgen voor wat inspiratie.
Vakantiehuis in Spanje

Europa

Dat Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk dure bestemmingen zijn is min of meer bekend, maar andere bestemmingen zullen zeker als een verrassing komen. Warme, zonnige landen die veel toeristen trekken zijn meestal prijziger, maar er zijn uitzonderingen. Duitsland komt naar voren komt als één van de goedkoopste landen voor vakantieverblijven. Daarnaast is Luxemburg is goedkoper dan Polen en Kroatië in de zomermaanden. De grote massa mijden? Voor avonturiers met een budget, zien we genoeg minder populaire bestemmingen die een goed alternatief bieden. De Balkan staten en Baltische Zee zijn vaak goedkoop en nog niet ontdekt door de grote stroom toeristen.

 

ZIE OOK: Tips geld besparen op vakantie

 

Nederland

In eigen land op vakantie in de zomer? Vakantiehuizen in Nederland vallen onder de duurste van Europa. Op de vijfde plek, net onder Griekenland (€820) en Spanje (€807), betaalt men gemiddeld €806 voor een weekje in de zomer. Reizigers die de zomervakantie in eigen land willen doorbrengen betalen 42,5% meer in deze periode. Prijzen stijgen in de zomer meer vergeleken met Duitsland (15,8%), maar niet zoveel als in Denemarken ( 84,6%) of Zweden (71,1%).

De Waddeneilanden zijn ook duurder in de zomer, we zien een verschil van 42,2% met de lente. Uitwaaien op Texel? Een week op dit eiland kost €290 meer in de zomer. Flexibel met vakantiedagen? Ga dan in de lente wanneer prijzen 37% lager liggen.

 

 

Amsterdam is een van de duurste steden in Nederland. Het prijsverschil tussen lente en zomer is niet heel groot, maar in juli/augustus betalen bezoekers toch €79 minder voor een week. Een goedkoper alternatief is Rotterdam, waar je voor de helft van het geld een appartement kunt boeken.

Curacao als populaire vakantiebestemming voor Nederlanders, ligt aan de dure kant (€1104) vergeleken met de Europese vakantiebestemmingen in deze analyse. Dit valt echter in het niet bij Aruba, waar men €1375 betaalt voor een week in de zomer (5,5% minder dan in de lente). Toch is dit de perfecte plek voor witte stranden en een duikles.

Bij natuurliefhebbers zijn de Ardennen wel bekend, maar wist je ook dat dit dé plek is voor avonturiers met een klein budget? De prijs van een vakantiehuis ligt relatief laag en in de lentemaanden kan het nóg goedkoper (de zomer is 16% duurder).

Van alle provincies is een weekje Friesland het duurste. De prijs in de zomer ligt hier rond €724 per week in de zomer. Dit is zelfs duurder dan het Franse Normandië (€590) en Bretagne (€626). Zeeland is een goedkoper alternatief in eigen land. De beste tijd is april/mei, net voordat de prijzen met 40% stijgen.

 

 

Comments are closed.