Tips om geld te besparen op vakantie

Het leven is al duur genoeg. En zeker na de dure decembermaanden is onze portemonnee vaak wat minder dik gevuld. Mocht je toch nog wat geld over hebben en op vakantie gaan, dan zijn deze tips vast een welkome aanvulling.

Bespaartips voor op reis

Bespaartips voor op reis

1. Reisverzekering

Op vakantie denk je liever niet aan de dingen die mis kunnen gaan. Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan, dan is het handig om een reisverzekering af te sluiten. Je kunt kiezen uit een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Ga je minder dan 21 dagen per jaar op vakantie? Dan is een kortlopende reisverzekering de beste keuze. Met een kortlopende reisverzekering ben je onder andere verzekerd tegen:

– diefstal, vermissing en beschadiging van bagage
– hulpverlening door een alarmcentrale
– kosten voor reddingsacties en opsporing
– deelname aan wintersport, gevaarlijke sporten en onderwatersporten
– ongevallen
– automobilistenhulp

 

ZIE OOK: Nummer 1 reisschade niet of nauwelijks verzekerd​

 

2. Op tijd je vakantie boeken

Door twee tot drie maanden van te voren je vliegtickets te boeken ben je gegarandeerd van de laagste prijzen. Prijzen kunnen omhoog en omlaag gaan en hangen samen met vier factoren:

– concurrentie
– aanbod
– vraag
– olieprijzen

Helaas heb je op deze zaken zelf geen invloed. Maar doordat vluchtmaatschappijen hun prijzen omhoog en omlaag bijstellen, kun je actief op zoek gaan naar de laagste prijs. Zoek ook vooral incognito dus zonder cookies achter te laten. Websites die doorhebben dat je vaak naar hun website terugkeert, zullen de prijzen ophogen.

 

 

3. Belkosten op vakantie

Door te kiezen voor een buitenlandbundel ben je altijd goedkoper uit dan dat je blijft bellen met je normale bundel. Een buitenlandbundel is ook mogelijk in combinatie met een sim only. Wil je weten welk abonnement het beste bij je past? De website van UnitedConsumers vertelt je er graag meer over. Een prima alternatief voor op vakantie is een prepaidkaart. En door de prepaidkaart in het vakantieland te kopen, ben je altijd verzekerd van de lage tarieven van dat land.

 

 

4. Direct contact met het hotel

Grote websites die handelen als tussenpartij voor hotels ontvangen een percentage over de verkopen die zij genereren. Op deze manier verliezen hotels een hoop geld met online kortingsacties. Vaak zijn ze bereidt om met jou te onderhandelen zonder de website die er tussen zit. Het loont dus om van te voren direct naar het hotel te bellen om na te gaan of jullie samen een leuke deal kunnen maken.

5. De toeristenpas

Ben je van plan om veel musea, monumenten en andere toeristentrekpleisters te bezoeken? Dan doe je er slim aan om een toeristenpas te kopen. Vaak bieden grote steden zo’n pas aan en kun je ze kopen bij het VVV. Je betaalt dan 1 prijs voor alle highlights in de stad. Soms krijg je met een toeristenpas ook korting op het openbaar vervoer en in restaurants.

Comments are closed.