Ontdek het pretpark in China in ‘Langs de oevers van de Yangtze’

In de VPRO-serie Langs de oevers van de Yangtze reist fotograaf Ruben Terlou stroomopwaarts langs China’s langste rivier, de Yangtze. Zondag 6 maart om 20.15 uur op NPO 2 de vijfde aflevering: Pretpark China.
LDOVDY-aflevering-5

Aflevering 5, Pretpark China

Traject: Chongqing – Kunming
Vrijetijdsbesteding is in China een publieke en massale aangelegenheid. Of het nou gaat om Mahjong-toernooien, acrobatiek of streetdance, alles gebeurt op de centrale pleinen in de steden en het liefst met velen tegelijk. Om als talent de sprong te wagen van het stadsplein naar een professionele carrière in de entertainment is nog niet zo makkelijk in China. Een stap waar heel wat offers voor worden gebracht. De concurrentie is groot en succes zeker niet gegarandeerd.

 

ZIE OOK: 6 Bergen die je moet beklimmen in China

 

Ruben duikt in de wereld van de acrobatiek waar jonge talentjes ver weg van hun ouders onderworpen worden aan een streng opleidingsregime. Hij ontmoet de danser Bi Gang die elke week aan duizenden mensen op het grote plein in Chongqing dansles geeft en hij bezoekt het pretpark ‘Dwarf Empire’, dat gerund wordt door kleine mensen die in de reguliere Chinese maatschappij niet de kans kregen een normaal leven te leiden en hun eigen gemeenschap hebben gevormd in het park.

 

 

Interactieve reis in foto’s

In aanvulling op het televisieprogramma kan de kijker zich op de website van VPRO verder verdiepen in de foto’s van Terlou. Parallel aan de reis langs de Yangtze worden voorafgaand aan elke aflevering online nieuwe foto’s en verrijkende verhalen ontsloten, veelal ingesproken door Terlou zelf. De kijker laat zich in eigen tempo meevoeren langs deze interactieve en zorgvuldig vormgegeven foto-expo. De foto’s en verhalen worden aangevuld met historische en actuele informatie over een veranderend China.

Presentatie: Ruben Terlou
Regie: Maaik Krijgsman
Productie: De Haaien in coproductie met VPRO
6 delen x 45 minuten
#LangsdeYangtze #Yangtze

Comments are closed.