Ontdek de rijke geschiedenis van Duitsland op de fiets

Nog even en de zon straalt weer aan de horizon: de lente staat voor de deur! Haal je wandelschoenen maar vast uit de kast en zorg dat de pedalen gesmeerd zijn, want met deze tips krijg je zeker zin om eropuit te trekken.

Wandelen-duitsland

Combineer je fiets- of wandeltocht door het ontluikende Duitse voorjaarslandschap eens met een flinke snuf cultuur. Zo geef je je sportieve trip extra inhoud met een tussenstop bij het UNESCO Werelderfgoed slot Corvey of bezoek je het grootste computermuseum ter wereld in Paderborn. We hebben de leukste tips voor je op een rijtje gezet. Meer weten? Aan onze stand 3.C.80 op de Fiets- en Wandelbeurs vertellen we je er op 20 & 21 februari graag meer over.

Brandenburg – Overwoekerd

Wandel op hoog niveau en aanschouw daarbij een geheimzinnig kunstwerk. Vorig jaar opende in Beelitz – Brandenburg – een bijzonder boomtoppenpad. Je kijkt uit op een van de grootste voormalige ziekenhuizen in de omgeving. Vorige eeuw deed het dienst als sanatorium voor longlijders en na de Tweede Wereldoorlog als militair hospitaalcomplex van het Rode Leger. Nu vormen de overwoekerde ruïnes een schouwspel waar natuur, geschiedenis en architectuur samensmelten.
brandenburg

Saksen-Anhalt – 90 jaar Bauhaus

Maak een ontdekkingsreis door Saksen-Anhalt en volg de sporen van 90 jaar Bauhaus. Fiets van stad naar stad langs plekken die belangrijk zijn geweest voor de moderne kunst en architectuur. De tentoonstelling ‘Große Pläne!’ brengt je onder andere in Dessau, Halle en Magdeburg. Het Bauhaus gebouw, de Meisterhäuser als ook het Tuinenrijk van Dessau-Wörlitz staan op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en maken deel uit van de UNESCO-route ‘Denkers en doeners met een vooruitziende blik’.
saksen-anhalt

Oranjeroute – Sprookjeskasteel

Grote delen van de Oranjeroute kun je ook op de fiets afleggen. Lekker sportief in de bergen in de Harz, of iets rustiger aan in het vlakke en bosrijke merengebied aan de Schweriner See. Hier vormt het sprookjesslot Schwerin de grote trekpleister. Lange tijd was dit de residentie van de hertogen van Mecklenburg, waaronder prins Hendrik, de grootvader van Koning Willem-Alexander. De pronkkamers kun je nog steeds bewonderen, maar de wisselende tentoonstellingen zijn minstens even boeiend. Ook leuk: een wandeling door de bijbehorende kasteeltuinen.
oranjeroute

Höxter – Slot Corvey

Fiets 500 kilometer over de Weser Radweg van het Weserbergland naar de Noordzee. Maak aan het eind van de tweede etappe zeker een tussenstop bij het UNESCO Werelderfgoed slot Corvey in Höxter. De rijksabdij, gebouwd in 822, gold tot en met de 12e eeuw als geestelijk, wetenschappelijk en cultureel centrum binnen Noord-Europa. Het vroegmiddeleeuwse kerkgebouw van de abdijkerk, het barokke klooster en de vorstelijke bibliotheek trekken bezoekers van over de hele wereld.
hoxter

 

 

Paderborner Land – Wirtschaftswunder

In 6 etappes fiets je de 252 kilometer lange Paderborner Land Route. De populaire fietsroute verbindt talrijke cultuurhistorische highlights in de regio, zoals de Wewelsburg en Slot Neuhaus. Stap zeker even af in Paderborn en bezoek het Heinz Nixdorf MuseumsForum, het grootste computermuseum ter wereld. Geen naam is zo verbonden met de opbouw van de Duitse computerindustrie als die van Heinz Nixdorf. Als Duitse Steve Jobs was hij in de jaren 60 en 70 de belichaming van het Wirtschaftswunder.
paderborner

Nedersaksen – Grensoverschrijdend

Voor een mooie fietsroute hoef je niet ver te reizen. Stap in Zwolle op de pedalen en rijdt 223 kilometer langs de oevers van de Vecht naar de bron in het Duitse Darfeld. Langs de kunstwegen-Vechtetalroute in Nedersaksen, die door de ADFC werd uitgeroepen tot kwaliteitsfietsroute, zijn tachtig kunstwerken van hedendaagse kunstenaars te zien. Het project raumsichten verlengt de Nederlands-Duitse sculpturen route met negen kunstwerken naar het zuiden, tot aan de grens met Noordrijn-Westfalen.
nedersaksen

 

ZIE OOK: Culturele zomer in 9 steden van Nedersaksen

 

 

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 20 en 21 februari 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €4 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over!

fiets-wandelbeurs-2016-banner
Koop kaartjes voor Fiets & Wandelbeurs 2016 met korting

Comments are closed.