Culturele zomer in 9 steden van Nedersaksen

Negen redenen waarom een uitstapje naar Nedersaksen deze zomer op de agenda moet staan. De negen charmante steden Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Lüneburg en Wolfenbüttel bieden een uitgebreid cultureel zomerprogramma in een gezellige, middeleeuwse sfeer. Sightseeing, shoppen, een terrasje pakken: Nedersaksen is ideaal voor een heerlijk weekendje weg net over de grens.

Hildesheim

Bijzonder de moeite waard is een bezoek aan Hildesheim. Stad en bisdom Hildesheim vieren dit jaar hun 1200-jarig bestaan met een uitgebreid cultureel programma en met de heropening van de Mariendom en het dommuseum na lange restauratiewerkzaamheden. De speciale tentoonstelling ‘Die Wurzeln der Rose’ maakt de bijzondere rol van Hildesheim als kerkelijk en wereldlijk machtscentrum in Noord-Duitsland aanschouwelijk. De tentoonstelling is t/m 4 oktober in het Roemer- und Pelizaeus-Museum te zien.
Hildesheim_Dom_rosenstock

Hannover

De internationale vuurwerkwedstrijd in Hannover is tot ver over de landsgrenzen bekend. De schitterende Herrenhäuser Gärten (‘tuinen van Herrenhausen’) vormen tijdens de zomer een sprookjesachtig decor voor de vuurwerkwedstrijden van Finland (22/08), de Filippijnen (05/09) en Zweden (19/09).

Braunschweig

Het Maschseefest van 29 juli t/m 16 augustus biedt concerten, kleinkunst, culinaire specialiteiten en nog veel meer, dit alles rond het midden in het stadscentrum gelegen meer. Meer dan twee miljoen bezoekers vieren hier jaarlijks een groots feest met mediterrane flair. Braunschweig is betoverend met het Open Air spektakel ‘Ein Maskenball’ van Giuseppe Verdi op de middeleeuwse Burgplatz in het centrum van de stad. Van 4 t/m 20 juli is het drama over samenzwering, verboden liefde en een heimelijke moord in een historische sfeer te bewonderen.
Braunschweig_Burgplatz_Open_Air_Braunschweig Stadtmarketing GmbH

[ (c) Christian Wyrwa, Diplom-Foto-Designer (FH),  Burgwedeler Str. 91D , 30916 Isernhagen (bei Hannover), Germany, E-Mail: info@wyrwa-foto.de,  Tel: +49-511-3945254, Fax:+49-511-1233545, Mobil: +49-171-8340094, 7 % MwSt, St.Nr.: DE 1800903836, Bankverbindung: Konto: 900437952, BLZ 25050180, Sparkasse Hannover, IBAN: DE03250501800900437952; BIC: SPKHDE2HXXX:, Jegliche Verwendung ausserhalb einer journalistischen bedarf einer gesonderten Freigabe.Es gelten ausschließlich meine Geschäftsbedingungen (AGB). (Diese können eingesehen werden unter: http://www.wyrwa-foto.de/Wyrwa-AGB/Wyrwa_AGB.pdf ) Dieses Lichtbildwerk ist gesetzlich geschuetzt. Nachdruck, Veroeffentlichung und Verwendung nur gegen Honorar (mindestens MFM Liste 2008), Belegexemplar und Autorennennung.: "Foto: Christian Wyrwa" , www.freelens.com/clearing/, kein Modelrelease vorhanden, no modelrelease] [#0,26,121#]

Göttingen

Moderner en luider gaat het er in Göttingen tijdens het ‘NDR 2 Soundcheck Festival Neue Musik’ aan toe. Het festival staat in het teken van de nationale en internationale nieuwkomers in de popmuziek. Wie het afgelopen jaar is doorgebroken, is gegarandeerd van 10 t/m 12 september in Göttingen op het podium te vinden. sGezelligheid troef op de Celler Weinmarkt. Van 29 juli t/m 2 augustus kan men kwaliteitswijnen direct van de wijnboer en diverse culinaire heerlijkheden uitproberen met muziek en de onvergetelijke historische vakwerkhuizen op de achtergrond. Ook een bezoek aan het Schlosstheater, het oudste ba-
roktheater van Duitsland, is een aanrader.

Weinmarkt

Weinmarkt

Internationale Musikfest

Tijdens het Internationale Musikfest in Goslar spelen artiesten van wereldfaam klassieke muziek op bijzondere plekken zoals in de majestueuze Keizerpalts, een gebouw dat op de Werelderfgoedlijst staat. Het muziekfeest vindt plaats van 14 augustus t/m 6 september. In Hameln draait alles om de wereldberoemde sage van de gebroeders Grimm:

De rattenvanger van Hameln. Tot september wordt de legende iedere zondag om 12:00 uur nagespeeld op het marktplein. Voor een meer humoristische en muzikale benadering van de sage is het iedere woensdag om 16:30 verzamelen op datzelfde marktplein voor een uitvoering van de musical ‘Rats’. Ook de rondleidingen door de stad worden verzorgt door de rattenvanger.

Festkonzert 5 Jahre Musikfest Konzertarbeitswochen Kaiserpfalz Cuarteto Iturriaga, Spanien

Festkonzert 5 Jahre Musikfest
Konzertarbeitswochen
Kaiserpfalz
Cuarteto Iturriaga, Spanien

 

 

Wassershow_Heimatland_10 c) Autostadt Gmbh_Ralph Larmann

Internationaler Feuerwerks Wettbewerb_Christoph_Maier_Pyrophotos

Jägermeister

Wolfenbüttel staat bekend als de stad van Jägermeister, de kruidenlikeur, die naar meer dan 80 landen wordt geëxporteerd. Iedere maandag is het‘Jägermeister-dag‘ in Wolfenbüttel: na een begeleide stadswandeling met een bezoek aan de Jägermeister-fanshop en een lunch – natuurlijk met een Jägermeister – vindt een rondleiding door de fabriek van de wereldberoemde likeur plaats.
Jaegermeister_fass

Lüneburg

Met de ‘Sülfmeistertage‘ viert Lüneburg, in de middeleeuwen rijk geworden door de zoutwinning, elk jaar zijn grootste en belangrijkste feest dat natuurlijk geheel in het teken staat van zout. Met spannende wedstrijden, een middeleeuwse markt en een feestelijke optocht komt de geschiedenis weer tot leven. De Lüneburger Sülfmeistertage vinden plaats van 2 t/m 4 oktober.

Kopefest L¸neburg 2004 foto:Michael Behns  Ochtmisser Kirchsteig 3 21339 L¸neburg  Verˆffentlichung honorarpflichtig +16%MwSt  BLZ 24050110 Sparkasse L¸neburg Konto 56108855

Kopefest L¸neburg 2004 foto:Michael Behns Ochtmisser Kirchsteig 3 21339 L¸neburg Verˆffentlichung honorarpflichtig +16%MwSt BLZ 24050110 Sparkasse L¸neburg Konto 56108855

 

ZIE OOK:

 

Extra tip

Combineer uw reis met een uitstapje naar de toeristische attractie Autostadt in Wolfsburg. Maak tijdreizen naar de toekomst van de mobiliteit en door de geschiedenis van de automobiel en ga op ontdekkingstocht in de wereld van technologie en innovatie. Van juli t/m september verandert het park in een heus vakantieparadijs. Zonneboten en waterfietsen in de vorm van een zwaan bepalen het gezicht van de haven en gasten kunnen op het drijvende eiland ‘Cool Summer Island’ ontspannen met een drankje en loungemuziek. Van 31 juli t/m 30 augustus is er bovendien een spetterende watershow, een samenspel van muziek, waterfonteinen en licht- en vuureffecten.
Rattenfänger-Freilichtspiel

Meer informatie

Deze en andere hoogtepunten van de_9 steden Nedersaksen en leuke arrangementen zijn te vinden op www.9cities.de/nederlands

Comments are closed.