Ontvlucht de hectiek in Europa’s mooiste stadsparken

Kenmerkend voor Europese stedentrips is het slenteren door smalle straatjes, langs historische gebouwen en over oude pleinen. Hoewel populaire steden overweldigend druk kunnen zijn, bieden eeuwenoude stadsparken altijd een uitweg naar rust en ontspanning. De stedelijke tuinen ademen cultuur en historie en hebben hun sociale functie tot op de dag van vandaag behouden. Hotels.com™ heeft de mooiste stadsparkhotels in Europese stedentripbestemmingen uitgekozen.

Hyde park in Londen

Hyde park in Londen

Hyde Park – Londen, Engeland

Wie door de bloementuinen van Hyde Park dwaalt, of een rondvaart maakt over haar Serpentine Lake, vergeet in een oogwenk de hectiek van het omliggende stadscentrum. Dit voormalige jachtgebied bestaat al sinds 1536 en is eigendom van de Britse koninklijke familie. Tegenwoordig is het 142 hectare tellende Hyde Park een geliefde ontmoetingsplaats voor Londenaren. Er wordt veel gesport en de beroemde Speakers’ Corner biedt elke zondag een podium aan publieke sprekers. Aan de rand van Hyde Park, dicht bij de Italian en Kensington Gardens, ligt het 389 kamers tellende Corus Hotel Hyde Park.

 

ZIE OOK: Ontdek Yellowstone National Park

 

Villa Borghese – Rome, Italië

Centraal in Rome ligt het 80 hectare grote stadspark Villa Borghese. Het landgoed werd begin 17e eeuw aangelegd op de heuvel van Pinciano door kardinaal Scipione Borghese. Sinds het park begin 20e eeuw werd gekocht door de stad Rome is het vrij toegankelijk. Villa Borghese huisvest gerenommeerde kunstmusea en fraaie villa’s, fonteinen en standbeelden. Tegenover de dierentuin in het park staat het elegante hotel Aldrovandi Villa Borghese. Net als het park zelf is dit hotel een baken van ruimte en rust midden in de drukte van het Romeinse stadsleven.

 

 

Jardin du Luxembourg – Parijs, Frankrijk

De Jardin du Luxembourg beslaat een gebied van 25 hectare in hartje Parijs. De tuinen werden vanaf het begin van de 15e eeuw aangelegd rond het Palais du Luxembourg, dat in dezelfde tijd gebouwd werd in opdracht van koningin Maria de’ Medici. Tegenwoordig dient het paleis als onderkomen van de Franse senaat. Midden in het statige park ligt een grote achthoekige vijver, die doordeweeks veel lezende studenten aantrekt en in het weekend gezinnen met kinderen. Het park heeft haar romantische uitstraling nooit verloren. Hôtel Observatoire Luxembourg ligt, net als het park, aan de beroemde Boulevard Saint Michel. De 40 kamers van het hotel bieden uitzicht over de stad of over deze Luxemburgse tuin.

 

 

Djurgården – Stockholm, Zweden

Het 279 hectare grote Djurgården is één van de veertien eilanden die samen de stad Stockholm vormen. Behalve een park met uitgestrekte bossen vind je hier schitterende buitenverblijven, paleizen en musea. Het knusse openluchtmuseum Skansen bijvoorbeeld, met steen voor steen herbouwde huisjes vanuit heel Zweden. Het koninklijke park biedt een fenomenaal uitzicht over het historische stadshart van Stockholm, dat eenvoudig per brug of boot te bereiken is. Wie deze stedelijke natuur als uitvalsbasis wil gebruiken om Stockholm te ontdekken, kan terecht in hotel Scandic Hasselbacken, gelegen aan de rand van het park.

Princes Street Gardens – Edinburgh, Schotland

De Princes Street Gardens in het Schotse Edinburgh bewijzen dat ook een relatief klein park groots kan zijn. Het park ontstond rond 1820 tijdens de drooglegging van het meer Nor Loch en wordt in tweeën gesplitst door de heuvel The Mound. Er zijn belangrijke musea te vinden, zoals het National Gallery of Scotland en The Royal Scottish Academy. Aan de zuidzijde grenst het park aan Castle Rock, waarop het Edinburgh Castle staat. Hier bevinden zich onder andere de kroonjuwelen van Schotland. Wie deze spectaculaire locatie met eigen ogen ziet, zal niet verbaasd zijn dat het kasteel dateert uit de 12e eeuw. Het Old Waverley Hotel biedt een prachtig uitzicht over het park.

Comments are closed.