Bezoek Zweden op de Fiets en Wandelbeurs 2016

De Zweedse regio’s Västmanland, Värmland, Örebro Län, Region Gävleborg, Skåne, Dalarna, Dalsland en de Pelgrimsroute St. Olavsleden zijn zaterdag 20 en zondag 21 februari aanwezig op de Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Staat Zweden op je wensenlijst en vraag je je af waar je de beste wandelingen en hikes kunt maken of waar je het beste op de fiets kunt stappen? Kom naar de Jaarbeurs in Utrecht, Hal 4, standnummer C62.
Naturbyn,Långserud

Naast de Zweedse regio’s zijn VisitSweden en Uitgeverij One Day Walks aanwezig op de Fiets en Wandelbeurs. Op zondag 21 februari overhandigen de auteurs en fotografen Paul van Bodengraven en Marco Barten de eerste uitgave van de wandelgids ‘Wandelen in Skåne’ aan de Zweedse ambassadeur Per Holmström tijdens de borrel in de Zwedenstand van 15.30-17.00 uur.

 

ZIE OOK: Ontdek de nieuwste fietsrondjes op de Fiets en Wandelbeurs

 

Vijf gratis exemplaren

De nieuwste uitgave van One Day Walks Publishing ‘Wandelen in Skåne’, een gids met 21 dagwandelingen in Skåne, variërend in lengte van 6,7 tot 23 km, is nu te koop in de (internet)boekhandel. One Day Walks en VisitSweden geven vijf exemplaren weg. Wie kans wil maken op een van de boeken vragen we op Twitter onder vermelding van #wandeleninskane, #onedaywalks, #visitswedenNL aan te geven waarom wandelen in Skåne op je wishlist staat. De winnaars worden bekend gemaakt voorafgaand aan de Fiets&Wandelbeurs, en tijdens de borrel nemen de winnaars de boeken in ontvangst.

 

 

Achtergrondinformatie ‘Wandelen in Skåne’

‘Wandelen in Skåne’ is de nieuwste uitgave van One Day Walks Publishing. Auteurs en fotografen Paul van Bodengraven en Marco Barten brengen in hun vijfde Zweedse gids wandelaars naar de mooiste plekjes in deze zuid-Zweedse provincie, die in alle opzichten zo anders is dan de rest van Zweden. Al wandelend maakt de lezer kennis maken met de typische Skånse cultuur, de weidse natuur en de prachtige kust. ‘Wandelen in Skåne’ (ISBN 9789078194262) kost € 15,95.

Skåne

Wuivende graanvelden, mysterieuze kastelen en burchten, een honderden kilometers lange kustlijn, met loofbossen bezaaide heuvelruggen en gezellige dorpjes, je vindt het allemaal in Skåne. Van alle regio’s die Zweden telt, is Skåne misschien wel het meest ‘anders’. Dat zit ‘m vooral in het landschap, dat hier veel opener is dan de bosrijke regio’s die al aan de noordkant van de provincie beginnen. Anders, door de duidelijk merkbare historische verwevenheid met Denemarken, die je terug ziet in de architectuur en zelfs de regionale vlag. Anders, doordat het gebied voor bijna 50% wordt gebruikt voor de landbouw. Hier worden de granen en groenten voor heel Zweden verbouwd.
De grootste attractie van Skåne is ongetwijfeld de kustlijn. Geen enkele Zweedse provincie heeft meer kust, variërend van weilanden die doorlopen tot aan de zee tot hagelwitte zandstranden, van rotsplateaus die oprijzen uit de zee tot de bijna 80 meter hoge kliffen in het Nationale Park Kullaberg.
Maar ook het binnenland van de provincie heeft de wandelaar veel te bieden. Er zijn grote aaneengesloten bossen die, anders dan elders in Zweden, voor een groot deel uit loofbossen bestaan. Landstuwing en smeltwatervalleien zijn in de laatste ijstijd gevormd en geven het landschap op meerdere plaatsen reliëf, de zogenaamde ‘åsen’. Bijvoorbeeld in het Nationale Park Söderåsen, waar je door een smal ravijn wandelt, omringd door heuvels en stuwwallen.
De provincie wordt doorkruist door vijf langeafstandspaden, de Skåneleden. Die brengen je op de mooiste plekken van de provincie. Met uitzondering van eentje maken de wandelingen in de gids allemaal gebruik van delen van die paden. Daarmee ben je verzekerd van goed onderhouden en gemarkeerde wandelingen. Skåne te voet ontdekken is genieten van weidse uitzichten, zeewind om je oren, verstilde natuurgebieden en onverwachte landschappen.
zweden-natuur-koolzaadolieveld-mans-fornander-

Over One Day Walks

Met de gids ‘Wandelen in Skåne’ is voor het eerst een flink aantal dagwandelingen gedetailleerd beschreven in deze regio. De auteurs hebben gezocht naar de leukste en mooiste tochten, verspreid over de provincie. Ze zijn terug gekomen met twintig rondwandelingen en één lijnwandeling. De wandelgidsen van One Day Walks onderscheiden zich van andere reeksen doordat ze helemaal zelf worden gemaakt. Zo werkt de uitgeverij langzaam maar zeker aan een reeks van gidsen waarvan de inhoud zelf getest en beproefd is. Alleen op deze manier is een accurate routebeschrijving te maken, aldus de auteurs en uitgevers. ‘Wandelen in Skåne werd gerealiseerd in samenwerking met Region Skåne en VisitSweden.

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 20 en 21 februari 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €4 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over!

fiets-wandelbeurs-2016-banner
Koop kaartjes voor Fiets & Wandelbeurs 2016 met korting

Comments are closed.