Turkish Airlines viert aanschaf van 300ste vliegtuig, een Airbus A330-300

Met de komst van het 300ste vliegtuig wordt de positie van Europa’s leidende luchtvaartmaatschappij in de luchtvaart versterkt. Als een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, breidt Turkish Airlines haar vloot en wereldwijde netwerk voortdurend uit. Als jongste en meest moderne vloot in Europa wil ze haar klanten kunnen blijven bedienen.

Het 300ste vliegtuig van Turkish Airlines

Het 300ste vliegtuig van Turkish Airlines

De aanwinst van het 300ste vliegtuig is afgelopen week gevierd in Atatürk International Airport. Hierbij aanwezig waren: Ilker Ayci, de bestuursvoorzitter van Turkish Airlines, dr.Temel Kotil, CEO van Turkish Airlines, Douglas Anderson, commercieel directeur Midden-Oosten en Europa van Airbus en David Bonnel, contractmanager van Airbus. Ook een groot aantal zakenpartners en afgevaardigden van de media waren aanwezig.

 

ZIE OOK: Turkish Airlines introduceert Batman’s Gotham City and Superman’s Metropolis als nieuwe bestemmingen in de VS

 

In zijn toespraak zei bestuursvoorzitter Ilker Ayci dat Turkish Airlines hoge doelen heeft gesteld om ’s werelds leidende luchtvaartmaatschappij te worden.

Turkish Airlines behoort tot de top van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen in de wereld. In 1933 zijn we begonnen met vijf vliegtuigen. Nu zijn we een 4-sterren luchtvaartmaatschappij met een vloot van 300 passagiers-en vrachtvliegtuigen, en met 284 bestemmingen wereldwijd waarvan 235 internationale en 49 lokale bestemmingen in Turkije. In 2006 kregen we ons 100ste vliegtuig, 73 jaar nadat we waren opgericht. Bijna zeven jaar later, in maart 2013, had de vloot 200 vliegtuigen.
Met 300 vliegtuigen zijn we qua omvang de 13e luchtvaartmaatschappij in de wereld. Met 39 nieuwe vliegtuigen op komst dit jaar, zullen we internationaal gezien nog prominenter aanwezig zijn.

 

 

Hij voegde daaraan toe: ‘We zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat Turkish Airlines de beste basis krijgt in het internationale luchtverkeer met ons hoog gekwalificeerde personeel en onze moderne jonge vloot. We doen enorme inspanningen om dat doel te bereiken ‘als een grote familie’. Het 300ste vliegtuig is een symbool van deze vastberadenheid.’

Douglas Anderson, senior commercieel directeur van Airbus voegde daaraan toe:

Wij willen Turkish Airlines feliciteren met de uitbreiding van hun vloot, die een mijlpaal vormt. Ook zijn we dankbaar over het gestelde vertrouwen in onze Airbus-vliegtuigen. Tien jaar geleden had Turkish Airlines slechts 7 breedrompvliegtuigen, en nu meer dan 70. We zijn vereerd om een zakenpartner te zijn en verheugd om deel uit te maken van hun groei.

Het 300ste vliegtuig werd daarna officieel overhandigd aan Turkish Airlines. Aangedreven door CF6-80E1 motoren, is de A330-300 het eerste vliegtuig dat uitgerust is met boordkeukens van TCI-Turkish Cabin Interiors en economy class stoelen van TSI-Turkish Seat Industries, die werden gemaakt in Turkije.
Het nieuwe vliegtuig wordt ingezet op bestaande middellange en lange afstandsroutes vanaf het Turkish Airlines’ basiscentrum in Istanbul.

 

 

De relatie tussen Airbus en Turkish Airlines dateert al uit 1984 met de aanschaf van de eerste A310. Vandaag heeft de luchtvaartmaatschappij 159 Airbus-vliegtuigen, inclusief 53 van het type A330. Airbus kan optimaal voldoen aan de vraag van Turkish Airlines als een groeiende, duurzame en moderne vloot. De Turkse luchtvaartindustrie profiteert van deze groei dankzij een langdurige samenwerking met Airbus.

De A330 vloot omvat vrachtvliegtuigen, VIP-en militaire transportvliegtuigen, waarvoor al meer 1600 bestellingen zijn geplaatst. Meer dan 1200 A330 vliegtuigen vliegen bij ruim internationale 100 vliegmaatschappijen.
De toestellen hebben een inzetbaarheidsgraad van 99,4 procent. De A330 is een van de meest efficiënte vliegtuigen en behoort tot de succesvolle Airbus vliegtuigen, bestaande uit de A330, A350 XWB en A380 met 250 tot 500 stoelen.

Comments are closed.