Turkish Airlines introduceert Batman’s Gotham City and Superman’s Metropolis als nieuwe bestemmingen in de VS

Turkish Airlines is een samenwerking gestart met Warners Bros. Pictures ten behoeve van de langverwachte actieavonturen film, Batman v Superman: Dawn of Justice, die vanaf 25 maart 2016 wereldwijd in bioscopen te zien is. Een van de meest cruciale scènes in de film speelt zich af aan boord van een Boeing 777 van Turkish Airlines. Turkish Airlines biedt fans bovendien de kans om een kijkje te nemen in de wereld van de bekende superhelden door middel van speciale innovatieve acties.

Het speciale Turkish Airlines vliegtuig

Het speciale Turkish Airlines vliegtuig

Geïnspireerd door de film heeft Turkish Airlines een scala aan activiteiten en ervaringen ontwikkeld, te beginnen met de uitnodiging voor reizigers om vluchten te “reserveren” naar twee nieuwe bestemmingen in de Verenigde Staten, Gotham City en Metropolis. Turkish Airlines vliegt momenteel naar 113 landen, meer dan enige andere luchtvaartmaatschappij ter wereld. De airline vliegt naar 284 bestemmingen, waaronder nu ook de thuishavens van Batman en Superman.

 

ZIE OOK: Turkish Airlines boekt 1,35 miljard TRY winst over eerste halfjaar

 

Van begin februari tot half maart 2016 nodigt Turkish Airlines iedereen uit om een bezoek te brengen aan de website om vluchten te reserveren naar Gotham City en Metropolis en een exclusieve virtuele ontdekkingstocht te maken door de steden, inclusief bezienswaardigheden, cultuur, het nachtleven en nog veel meer.

 

 

Naast de virtuele ervaring door Gotham City en Metropolis als middelpunt van de samenwerking tussen Turkish Airlines en Warner Bros. Pictures, sponsort Turkish Airlines tevens de premières van de film. Maar liefst acht gelukkige fans krijgen de kans om één van deze gala-avonden bij te wonen. Daarnaast komt Turkish Airlines ook met een groot aantal andere acties in het thema van de film, waaronder:

  • Een Boeing 777 toestel van Turkish Airlines met exclusieve ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’ livery;
  • Limited edition in-flight reissetjes voor volwassen in het filmthema, met onder meer een oogmasker en slippers;
  • Limited edition in-flight reissetjes voor kinderen in het filmthema, met onder meer een koptelefoon, slippers en een horloge;
  • Onderdelen van het menu aan boord geïnspireerd op de film, zoals gethematiseerde koekjes en cupcakes;
  • Een ‘Time Out’ reisgids met informatie over Gotham City en Metropolis. Deze worden verspreid onder bioscoopgangers, passagiers van Turkish Airlines en een geselecteerd aantal andere locaties;
  • Een speciale uitgave van de frequent flyer Miles & Smiles card.

 

 

Fans kunnen online met elkaar in dialoog gaan over de film door gebruik te maken van de hashtags #flytogotham en #flytometropolis.

“M. Ilker Ayci, Board Chairman bij Turkish Airlines, zegt: We zijn zeer opgetogen over de samenwerking met Warner Bros. Pictures. De grote hoeveelheid publiciteit rondom Batman v Superman: Dawn of Justice biedt Turkish Airlines de mogelijkheid om haar internationale netwerk en ongeëvenaarde gastvrijheid te tonen aan de vele bioscoopbezoekers over de hele wereld.”

“We zijn verheugd met de samenwerking met Turkish Airlines die Batman en Superman de lucht in brengt en naar fans over de hele wereld,” aldus Gene Garlock, Executive Vice President, Worldwide Promotional Partnerships bij Warner Bros. Pictures. “Turkish Airlines is een inspirerende partner, omdat ze streeft naar meer dan alleen een promotie van de film, maar naar een ervaring die net zo origineel en opwinnend is als de film zelf.”

Comments are closed.