Deze bestemmingen bezochten Nederlanders in 2015

Afgelopen jaar was voor veel Nederlanders een reislustig jaar; van stedentrips tot actieve wintersportvakanties, van familievakanties tot romantische reizen, van zakelijke trips tot relaxen op het strand en van bestemmingen binnen Nederland tot aan reizen naar de andere kant van de wereld. Hotels.com maakt in de Hotel Price Index de balans op: welke buitenlandse bestemmingen hebben Nederlandse reizigers het meest bezocht in 2015?
top-10-londen

‘London Calling’ absolute favoriet

De dubbeldekkers, de rode telefooncellen, de koninklijke wachters met hun hoge zwarte bontmutsen, de beroemde Engelse ‘black cab’, het Engelse accent, thee met melk en de Big Ben; in 2015 was Londen de meest bezochte bestemming door Nederlandse reizigers.

 

ZIE OOK: Amsterdam populairste stad voor een Valentijnsnacht

 

Stockholm hoogste nieuwkomer

Waar de Zweedse hoofdstad in 2014 nog niet op de Nederlandse radar stond, steeg Stockholm in 2015 met maar liefst tien plaatsen naar de 16e plek in de top 20 favoriete bestemmingen onder Nederlanders.
top-10-stockholm

 

 

Aziatische bestemmingen populairder

Thailand is tot voor afgelopen jaar buiten de top 10 gebleven, maar in 2015 deed Bangkok dan toch echt haar intrede op de 6e plek in de top 20 meest bezochte buitenlandse bestemmingen onder Nederlandse reizigers. Dat is maar liefst 5 plaatsen hoger dan in 2014. Hiermee staat Bangkok direct onder haar Aziatische zusje Bali, Indonesië, dat één plek hoger eindige dan in 2014.
top-10-bangkok

Vaker naar buurlanden Duitsland en België

Nederlanders bezochten vaker de buurlanden Duitsland en België. Berlijn is met twee plaatsen gestegen naar de tweede plek in de top 20 van 2015. Ook is het Belgische Brussel twee plaatsen omhoog gegaan en is in 2015 geëindigd op de 11e plaats, direct boven Antwerpen. Antwerpen heeft echter twee plaatsen moeten inleveren ten opzichte van 2014. Düsseldorf en Keulen hebben respectievelijk twee en vier plaatsen weggegeven en vallen daarmee nog net binnen de top 20 meest bezochte bestemmingen door Nederlanders in 2015.
top-10-berlijn

Buitenlandse bestemmingen die Nederlandse reizigers het meest bezochten

Plaats in 2015 – Bestemming (plaats in 2014)

 • 1. Londen, Engeland (1)
 • 2. Berlijn, Duitsland (4)
 • 3. New York, Amerika (2)
 • 4. Parijs, Frankrijk (3)
 • 5. Bali, Indonesië (6)
 • 6. Bangkok, Thailand (11)
 • 7. Barcelona, Spanje (5)
 • 8. Istanbul, Turkije (8)
 • 9. Rome, Italië (9)
 • 10. Las Vegas, Amerika (7)
 • 11. Brussel, België (13)
 • 12. Antwerpen, België (10)
 • 13. Praag, Tsjechië (13)
 • 14. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (14)
 • 15. Orlando, Amerika (15)
 • 16. Stockholm, Zweden (26)
 • 17. Mallorca, Spanje (21)
 • 18. San Francisco, Amerika (18)
 • 19. Düsseldorf, Duitsland (17)
 • 20. Keulen, Duitsland (16)

Comments are closed.