Savoie Mont Blanc het grootste wintersportparadijs ter wereld

Van de zuidoever van het meer van Genève tot aan de Col du Galibier in het zuiden, en van de steden Chambéry en Annecy in het westen tot aan Chamonix en de Mont Blanc: dat is Savoie Mont Blanc.

ski-savoie-mont-blanc

Ontelbare Nederlanders vieren hier hun wintersportvakantie want het gebied herbergt enkele van de allergrootste skigebieden ter wereld. Toch zijn Portes du Soleil, Trois Vallées, Paradiski en Tignes-Val d’Isère ieder apart veel bekender dan de departementen Savoie en Haute-Savoie die samen vallen onder de naam ‘Savoie Mont Blanc’.

Twee derde van de Franse Alpen

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Qua grootte moet je denken aan een combinatie van de provincies Gelderland en Noord-Brabant. Het gebied herbergt 110 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. Met in totaal 1.749 skiliften vormt Savoie Mont Blanc een gigantisch winterparadijs.

 

ZIE OOK: Ontdek de wellness mogelijkheden in Savoie Mont Blanc

 

Franse skigebieden staan bekend om hun resorts die zich op grote hoogte bevinden, in het hart van het skiparadijs. Savoie Mont Blanc heeft maar liefst 18 van die geliefde megaskigebieden in huis. Als wintersporter kun je er voor kiezen om een van de middelgrote of kleine skigebieden aan te doen en een daguitstap te maken naar een naburig megaskigebied. Denk aan Rosière, Ste Foy Tarentaise van waaruit je gemakkelijk Tignes-Val d’Isère, Paradiski bereikt. Of Valfréjus en la Norma van waaruit je bijvoorbeeld een dag in Les Trois Vallées (via de Orelle cabinelift naar Val Thorens) kunt skiën. Of kies ervoor om beneden in een brede vallei te overnachten en nog meer skigebieden te combineren. Wie houdt van ‘klein maar fijn’ kiest voor een van de authentieke pareltjes van dorpen zoals Arêches-Beaufort, Bonneval met een sympathiek klein skigebied.

 

 

Noordelijke nuchterheid, zuidelijke charme

Waar je ook heen gaat in Savoie Mont Blanc, je komt overal de rode vlag met het witte kruis tegen. Een teken van service, ‘noordelijke’ degelijkheid en kwaliteit die deze Franse regio biedt: moderne skiliften, uitgebreide kunstsneeuwfaciliteiten, luxe hotels, charmante chalets, betaalbare appartementen en gezinsvriendelijke skischolen. Ook op culinair gebied is het hier een feest: met 36 chefs die samen 52 Michelinsterren veroverden, zit je in Savoie Mont Blanc gebakken. En niet alleen de sterrenrestaurants serveren mooie gerechten, ook in de berghutten geniet je van charmante, eigentijdse gerechten met een traditionele Franse twist.

 

 

Comments are closed.