Hoe een Kattenvideo Brussel weer positief in het nieuws bracht

Op woensdag 25 november postten Toerisme Vlaanderen, VisitBrussels en Wallonie-Bruxelles Tourisme een surrealistische ode aan Brussel op het internet. Na ruim 2 weken telt de video over de verschillende eigen kanalen samen al 620 000 views. Maar nog belangrijker: met deze actie wisten de toeristische diensten de conversatie over Brussel positief om te buigen.

Aanslagen

Brussel had het na de aanslagen in Parijs hard te verduren in binnen- en buitenland. Maar sinds de verspreiding van de video is de conversatie over onze hoofdstad een stuk positiever. Dat blijkt onder meer uit het volume van posts op het internet met een positief sentiment over Brussel. Dat volume is in vergelijking met de periode voor de ‘lockdown’ van de hoofdstad gestegen met 22,5 procent.

 

ZIE OOK: Zo ervaar je een ontspannend weekendje Brussel

 

Het filmpje – waarin positieve locals, enthousiaste toeristen én heel veel katten de hoofdrol spelen – werd ook gretig opgepikt door buitenlandse nieuwsmedia. Onder meer The Guardian, ABC, Der Spiegel, The Independent, The Daily Mirror en The Huffington Post berichtten er al over.

 

 

De kattenvideo was nog maar een eerste initiatief van de toeristische diensten om het imago van onze hoofdstad positief te beinvloeden. De toeristische diensten zijn nu samen bezig met verdere acties zoals het uitwerken van een grootschalige internationale campagne om de reputatie van Brussel nog verder te verbeteren. Dat is het resultaat van een overlegmoment vorige week in Brussel. Op dit overleg was de brede toeristische sector aanwezig met vertegenwoordigers van Toerisme Vlaanderen, VisitBrussels, Wallonie-Bruxelles Tourisme, Horeca Vlaanderen, Visit Antwerpen, Westtoer, Visit Brugge, Visit Mechelen, Visit Leuven, Visit Gent, In Flanders Fields Museum, Eurostar, NMBS, Brussels Airlines, Brussels Airport, Antwerp Hotel Association, Brussels Hotel Associations, Mechelse Hotel Associatie, Marriott Hotels, Hotels region Brugge vzw, MPI / Dolce La Hulpe, Ovation en de European Travel Commission (ETC).

Comments are closed.