Zo ervaar je een ontspannend weekendje Brussel

Heb je zin in een weekendje volledige ontspanning in Brussel? Contributor Patrick was te gast bij The Hotel aan luxe winkelstraat Avenue Louise. Pak op vrijdagavond de auto of trein en 2 uur later waan je je in een andere wereld.
welcome-the-hotel-tv-brussel

Bijkomen in de hotelkamer of lounge

Met Intercity Brussel of Thalys ben je in maximaal 2,5 uur in Brussel en 10 metrominuten later helpt de vriendelijke concierge van The Hotel jouw koffer naar binnendragen om in te checken in een oase van luxe en rust. Met een kamer op de 22e verdieping heb je een geweldig uitzicht over Brussel. Als je geluk hebt kijk je liggend vanaf je bed naar het in restauratie zijnde justitieel Paleis met haar gouden koepeldak. Bij de luxe kamers is de minibar complimentary dus na het openen van je koffers ontkurk je de wijn om te proosten op een ontspannen weekend Brussel. De leren bank voor het raam geeft een geweldig gevoel terwijl de avond over Brussel valt en de duizenden lampjes laten zien hoe uitgestrekt en heuvelachtig de stad is.

Het uitzicht vanaf je bed

Het uitzicht vanaf je bed

 

 

Als gast van de hogere etages heb je exclusief toegang tot de lounge. Hier kun je champagne drinken, een gin-tonic voor jezelf inschenken en genieten van kleine canapés, stuk voor stuk bereid in The Restaurant onder leiding van chef Pierre Balthazar. In de lounge op de 24e etage is het uitzicht ogenschijnlijk nog mooier, maar wellicht komt dat omdat de gemoedstoestand bijna volledig ontspannen is geworden. Ondanks de snelle gratis WiFi verbinding in het hele hotel is het fijn om inkomende e-mails te laten voor wat het is en alleen wat Instagram foto’s te delen met vrienden en familie thuis in Nederland.

Heerlijke canapés in de lounge van The Hotel

Heerlijke canapés in de lounge

 

ZIE OOK: Bespaar met de Brussels Card

 

Wat doe je als het regent? Genieten van een drankje en het schitterende uitzicht in de lounge van het @thehotelbxl #vkbrussel

Een foto die is geplaatst door Verkeersbureaus.info (@verkeersbureaus) op

Spa & Sauna

Door de vroege aankomst is er nog ruim tijd om te genieten van de Urban Spa op de 23e verdieping. Een comfortabele badjas en slippers wachten op de kamer om aangetrokken te worden over de badkleding. Met de kamerkaart in de hand opent de deur zich van de Spa. Een vreugdekreet is bijna niet te onderdrukken als je plaatsneemt in de sauna vanwege het raam dat uitzicht geeft over Brussel. In de verte valt zelfs het Atomium te zien! Op dit moment staat de ontspanningsfase op de hoogste graad en is het denken aan een warme maaltijd en het bed dat wacht al voldoende om warm te worden van de koude douche na de hete finse sauna.

Knock, knock, Roomservice

Niets fijners dan eten bestellen op je eigen hotelkamer. Een luttele 20 minuten nadat je hebt gebeld met de vriendelijke roomservice wordt er op de deur geklopt met de magische woorden “roomservice Monsieur”. Het eten wordt geserveerd op de tafel voor de leren bank voor het raam en genietend van de perfecte hamburger, een glas rode wijn uit de minibar en goudgele franse frietjes kan het geluk niet meer op. De schouders ontspannend naar beneden hangend in plaats van stijf van de spanning.

Roomservice at The Hotel Brussel

“Roomservice Monsieur”

Een warme douche en de zachte geuren van de hotel amenities C.O. Bigelow maken loom en het grote bed lonkt. Tijd voor een heerlijke nacht dromen over wat het ontbijt en Brussel morgenvroeg zal brengen.

Leuke tekst op de koffie beker in The Restaurant

Leuke tekst op de koffie beker in The Restaurant

Patrick was te gast bij The Hotel Brussels. Vorig jaar is het hotel volledig gerenoveerd wat overal tot uiting komt. De kamerprijzen beginnen bij € 119 per nacht. Patrick sliep in de Deluxe Panorama kamer voor € 180 per nacht, inclusief minibar, lounge- en spa-toegang en ontbijt. Als je direct bij het hotel boekt heb je de garantie op de beste tarieven en kun je gebruik maken van de App om bijv. roomservice te bestellen. Booking.com heeft ook aanbiedingen.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *