5 redenen voor een rondreis door Indonesië

Indonesië is één van de mooiste en meest veelzijdige landen ter wereld. Op Rondreis.nl staat Indonesië dan ook niet voor niets in de top-5 meest favoriete bestemmingen. Maar waarom willen mensen zo graag dit Aziatische land ontdekken? Wij geven je 5 redenen om je tas in te pakken voor een rondreis door Indonesië!

5 redenen voor een rondreis door Indonesië

5 redenen voor een rondreis door Indonesië

1. Bali

Bali is het bekendste eiland van Indonesië. En dat is knap, want Indonesië telt meer dan 17.500 eilanden. Alleen de naam Bali doet al denken aan een paradijselijk eiland. En dat klopt! Bali is een heerlijk eiland met prachtige stranden en wuivende palmbomen. Ideaal voor reizigers die willen ontspannen en genieten van zon, zee en strand. Kuta is dé badplaats van Bali. Maar Bali is meer! Zo kun je er in en om het centraal gelegen stadje Ubud genieten van prachtige natuur of de Balinese cultuur opsnuiven. Wat je zeker niet mag missen zijn de schitterende rijstvelden. Liever iets actiefs doen? Bali is een top surfspot. Maar je kunt er ook heerlijk fietsen, duiken of een één- of meerdaagse trekking doen.

2. Indonesisch eten

Het heerlijke eten van Indonesië is op zich al reden genoeg om in het vliegtuig te springen. Wat kun je daar lekker eten zeg! De Indonesische keuken is door de grote van het land en de vele verschillende bevolkingsgroepen ook nog eens heel divers. Probeer dus zeker de lokale lekkernijen en eet ook gerust streetfood bij één van de straatstalletjes. Genieten!

 

ZIE OOK: Top 5 duikplekken in Indonesië

 

3. Zonsopkomst bij de Bromo vulkaan

De iconische Bromo vulkaan is na Bali misschien wel de meest kenmerkende bezienswaardigheid van Indonesië. Je vindt deze vulkaan op het eiland Java. Het uitzicht op de vulkaan en het omliggende maanlandschap is al prachtig, maar met zonsopkomst is het helemaal genieten geblazen. Zorg dat je er op tijd bij bent want het moment dat de zon opkomt is magisch!

4. Eiland-hoppen

Indonesië is een archipel van duizenden eilanden en dan mag Bali de bekendste zijn: er zijn nog vele andere eilanden die schreeuwen om je aandacht. Van de natuurpracht op Sumatra tot indrukwekkende tempelcomplexen (Borobudur en Prambanan) op Java. En van de machtige onderwaterwereld van Borneo (of eigenlijk Kalimantan, het Indonesische deel van Borneo) tot de ongekend paradijselijke Gili-eilanden. Go explore!

5. De mensen in Indonesië

Indonesië is een fantastisch land. De stranden, adembenemende natuur, mooie gebouwen en wat al niet meer. Maar wat dit land ook heel mooi maakt zijn Indonesiërs zelf: wat een schitterende mensen. Vrolijk, gastvrij en lief. Maak tijdens je reis dus ook zeker kennis met de mensen.

Comments are closed.