Herfstvakantietips in Zweden

Wat dacht je van een nachtje slapen bij de beren? Het kán! En het is dichterbij dan je denkt: op twee uurtjes afstand van Stockholm, in de regio Gästrikland, slaap je een nachtje in een echt berenhol. Oké, met de beren op veilige afstand. Maar je kunt ze wel de hele nacht vanuit je hol observeren, dichterbij ga je niet komen! Wie durft?
Zweden met herfstkleuren

Zipline

In Sågebäckens Kronopark in het midden van Småland ligt Little Rock Lake, de langste zipline van Noord-Europa. Via een ladder klim je naar het hoogste puntje van de klimtoren. Hier word je vastgemaakt aan een dikke staalkabel. Je vliegt met hoge snelheid (maximaal 70 km/uur) over de bomen en de meren (maximale hoogte is 32 meter). Het is niet zomaar een vluchtje. In Sågebäckens Kronopark is de zipline wel 1550 meter lang en er zijn 11 stopstations.

 

 

Je kunt een twee-uur durend avontuur beleven, maar ook is er een één-uur durende tocht, die meer is aangepast voor gezinnen met kleintjes of als je hoogtevrees hebt. Er is ook accommodatie te huur en een gezellig café. In de herfstvakantie vlieg je in 1,5 uur naar puur natuur vanaf Dusseldorf Weeze naar Växjö in Småland.

 

ZIE OOK: Parkeren op vliegveld voordeligst in Duitsland

 

Wildsafari en paddenstoelen plukken in Linköping

Op 2 uur vliegen van Amsterdam in de regio Östergötlands län, kun je tijdens de schemer een onvergetelijke wildsafari maken. Vanuit een stoere 4wheeldrive ontmoet je de ‘de koning van het bos’ de eland. Ook vossen, wilde zwijnen en herten lopen er in de Zweedse bossen. En, als je geluk hebt spot je zelfs een lynx. Heb je een ochtendsafari gemaakt, pluk dan daarna je lunch bij elkaar. Tientallen eetbare paddenstoelen en cantharellen zijn er te plukken in dit deel van Zweden. Lekker opbakken met een broodje en een gebakken eitje! Smaklig måltid!

Comments are closed.