Parkeren op vliegveld voordeligst in Duitsland

Wat door veel reizigers wordt beweerd blijkt ook waarheid; parkeren op het vliegveld is het goedkoopst in Duitsland. Dit blijkt uit het Lenterapport 2013 ‘Parkeren op het vliegveld’ van de onafhankelijke reiswebsite Vliegveldinfo.nl. Een week lang parkeren op een Duits vliegveld nabij de Nederlandse grens is gemiddeld enkele tientallen euro’s goedkoper dan parkeren op een Nederlands of Belgisch vliegveld.

logo-vliegveldinfo.nl

In het Lenterapport 2013 ‘Parkeren op het vliegveld’ vergelijkt Vliegveldinfo.nl de parkeertarieven van vijf Nederlandse, vier Belgische en zes Duitse luchthavens nabij de Nederlandse grens, door te kijken naar de kosten van een parkeerplaats voor een periode van drie dagen en een week. De cijfers laten zien dat parkeren het goedkoopst is bij de oosterburen. Vooral bij de periode van een week laat Duitsland (€ 42,50) zijn buurlanden Nederland (€ 59) en België (€ 69) ver achter zich. Hoewel de verschillen bij drie dagen parkeren kleiner zijn, is Duitsland (€ 36) nog altijd goedkoper dan Nederland (€ 40,50) en België (€ 41).

Tarieven

Het hoge gemiddelde parkeertarief in Nederland wordt grotendeels veroorzaakt door Schiphol (€ 79,90). In België schroeven de vliegvelden Charleroi Airport (€ 81) en Brussels Airport (€ 86) het gemiddelde op. Verder valt op dat de Duitse vliegvelden Düsseldorf (€ 39) en Keulen Bonn (€ 49) voor drie dagen en een week lang parkeren exact hetzelfde tarief hanteren. Hierdoor zijn de vliegvelden duur voor een periode van drie dagen en goedkoop voor een periode van een week.

Muünster Osnabrück voordeligst

Van de vijftien luchthavens die met elkaar worden vergeleken, is Münster Osnabrück Airport het goedkoopst, voor zowel drie dagen (€ 15) als een week (€ 27) parkeren. In Nederland is drie dagen parkeren het voordeligst op Groningen Airport Eelde (€ 30). Schiphol is de duurste Nederlandse luchthaven, voor zowel drie dagen (€ 53,50) als een week (€ 79,90) parkeren. In België betalen reizigers het minst voor een parkeerplaats op het kleine vliegveld Oostende Brugge Airport (€ 21 voor drie dagen). Luik Airport is flink gedaald op de lijst, na een prijsverhoging van 33 procent ten opzichte van een half jaar geleden. Een week lang parkeren kost er nu € 60 in plaats van € 45. Zo zegt Guus Wantia, oprichter van Vliegveldinfo.nl:

Het is duidelijk dat Duitse vliegvelden het voordeligst zijn als het om parkeren gaat, maar de verschillen worden kleiner. Weeze, Bremen en Keulen Bonn hebben het afgelopen halfjaar een prijsverhoging doorgevoerd, terwijl de parkeertarieven op de Nederlandse vliegvelden gelijk zijn gebleven. Duitse vliegvelden moeten opletten dat ze hun voordelen niet overboord gooien.

parkeertarief-land

parkeertarief-vliegveld

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Duitsland

 

Reviews lezen over Duitsland

Meer informatie over Duitsland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Duitsland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Duitsland met Skyscanner

Kaart van Duitsland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.