1500 toekomstige wereldleiders uit ruim 190 landen in Den Haag

One Young World, het belangrijkste internationale forum voor jonge leiders, heeft vandaag bekendgemaakt dat de jaarlijkse top in 2018 in Den Haag plaatsvindt. Met de toekenning laat Den Haag concurrerende steden als Parijs en Belgrado achter zich. Met dit congres haalt de stad 1500 toekomstige wereldleiders uit meer dan 190 landen naar Den Haag, die bouwen aan een betere wereld door zich te buigen over vraagstukken als rechtvaardigheid, vrede en milieu. De organisatie: ‘Den Haag deed een gepassioneerd voorstel. De stad trok daarmee, in combinatie met haar positie als internationale stad van Vrede en Recht, de aandacht van de One Young World selectiecommissie’.

One Young World in Den Haag

One Young World in Den Haag

Davos voor jongeren

Gedurende de top, ook wel het ‘Davos voor jongeren’ genoemd, worden de delegaties begeleid door wereldleiders van nu als Desmond Tutu, Bill Clinton, Mary Robertson en Kofi Annan. Karsten Klein, wethouder van onder meer Stedelijke Economie van Den Haag: ‘Door One Young World in Den Haag te hosten kunnen wij een nalatenschap creëren voor jongeren in Den Haag, Nederland en wereldwijd. Naast het feit dat wij jongeren de waarde van een internationale stad van vrede en recht kunnen laten ervaren, kunnen wij de rol van jongeren binnen deze thema’s versterken door hen een stem te geven en te luisteren. One Young World zal de internationale profilering van Den Haag versterken door 1500 toekomstige wereldleiders te ontvangen.

 

ZIE OOK: Veel jongeren denken dat in Zwitserland met de euro in plaats van de Zwitserse frank betaald wordt

 

Breed draagvlak

Het Nederlandse Bid Committee bestaat uit 8 jongeren die deels One Young World ambassadeur zijn en onder andere Siemens, Unilever en McKinsey vertegenwoordigen. Ook de Rijksoverheid en verschillende internationale organisaties ondersteunden de Nederlandse kandidatuur met Den Haag als beoogde gaststad. The Hague Convention Bureau (THCB) identificeerde One Young World ruim een jaar geleden als ‘perfect passend bij het profiel van congresstad Den Haag’ en heeft zich het afgelopen jaar met een speciaal daarvoor aangestelde projectmanager ingezet om deze conferentie binnen te halen. Daarbij heeft de stad zich in het verleden bewezen als congresdestinatie van kaliber door eerder congressen te hosten als de NSS en GCCS.

Jennie Jouvenaar, projectmanager One Young World bij THCB: ‘Den Haag als internationale stad van vrede en recht is dé plek om een dergelijke dialoog aan te gaan en innovatieve oplossingen te vinden voor prangende wereldproblematiek. Het is bijzonder dat onze kandidatuur zowel door internationale organisaties (Europol, OPCW, het Vredespaleis), bedrijven (Unilever, McKinsey, Shell), NGO’s (UNOY Peacebuilders), kennisinstellingen (The Hague Institute for Global Justice, Campus Den Haag), netwerken (Young The Hague) en de overheid wordt gesteund. Zonder deze steun, waarbij alle partijen zijn verbonden door inhoud, was het niet mogelijk geweest om een succesvolle kandidatuur in te dienen.’

 

 

Globaal programma 2018

One Young World zal plaatsvinden in september 2018. Dit is een periode waarin de stad veel activiteiten kent op het gebied van vrede & recht, zoals het jaarlijks terugkerende festival Just Peace. De hoofd congreslocatie gedurende de top is het World Forum in Den Haag. Ook wordt een speciaal One Young World festival georganiseerd op de Grote Markt. De afsluiting vindt plaats op het Haagse strand.

Over One Young World

One Young World biedt een uniek platform voor jonge leiders om te netwerken met collega’s uit alle landen en sectoren, ideeën te delen en oplossingen te bedenken om urgente wereldproblematiek het hoofd te bieden. Sinds de eerste top in 2010, zijn meer dan 6.650.000 mensen beïnvloed door het werk van de One Young World-ambassadeurs. De bijeenkomst brengt meer landen bij elkaar dan welke andere belangrijke gebeurtenis dan ook op de Olympische Spelen na.

Sinds de eerste top in Londen (2010) is One Young World te gast geweest in Zürich (2011), Pittsburgh (2012), Johannesburg (2013) en Dublin (2014). In 2015 wordt de top voor het eerst in Azië gehouden en vindt dan van 18 tot 21 november plaats in Bangkok, Thailand. In 2016 wordt de top gehouden in Ottawa, Canada.

Comments are closed.