Van stevige doortrapper tot avontuurlijke ontdekker – welk type fietser ben jij?

Terwijl de natuur langzaam in herfstkleuren ontvlamt en het licht zich van zijn mooiste kant laat zien, wordt het weer tijd voor een leuk tripje. Of je nu de bergen in gaat of juist een stad wil verkennen, er op uit trekt met een camper of met de hele familie op pad gaat: de mogelijkheden voor een herfstvakantie in Duitsland zijn eindeloos. En het leukste is, alles kan op de fiets ontdekt worden! Duitsland heeft elk type fietser wat te bieden.

Fietsen in Duitsland!

Fietsen in Duitsland!

De sportieve fietser…

…gaat de uitdaging aan in het Saarland in Duitsland. Bij de Flowtrail in Ottweiler daal je in 4 kilometer maar liefst 120 meter. Is dat iets te extreem? Ook ‘Pur’ in de bossen van St. Ingbert is een prachtige mountainbikeroute. Combineer je actieve vakantie met een stukje cultuur. Ontbijten in een Romeinse villa, ’s middags naar een ridderfeest en ’s avonds jazzoptredens bij de hoogovens: hier kun je 2.000 jaar geschiedenis in één dag beleven.

 

ZIE OOK: Fietsen in Duitsland: dit wist je nog niet!

 

De fietsfamilie…

…trekt er op uit in Rijnland-Palts, waar oude spoorbanen zijn omgetoverd tot fietspaden. Over de spoorrails, door tunnels en onder viaducten door: hier wordt fietsen een echt avontuur voor het hele gezin. Zijn de kids moe van al het trappen? Dan staan er overal pendelbussen klaar om de hele familie terug naar het beginpunt te brengen.

 

 

Culinaire fietsers…

…moeten naar de Chiemsee, want alleen hier eet je de Steckerlfisch, een gerookt visje op een stokje. Lekker om mee bij te komen nadat je de nieuwe route ‘Chiemsee, König und Kanonen’ hebt gefietst. De tocht voert onder begeleiding langs de oevers van de Chiemsee, terwijl een gids vertelt over de markante koning Ludwig II én waarom de locals hier vroeger kanonskogels in het meer schoten.

De competitieve fietser…

… bedwingt de mountainbikeroute Stoneman Miriquidi in het Ertsgebergte. De tocht telt 162 kilometer, negen toppen en 4.400 hoogtemeters. Fiets je hem in één dag, dan wacht op het eind een gouden trofee! Heb je een dagje langer nodig, dan verdien je zilver en wie na drie dagen de tocht voltooit, kan rekenen op een bronzen beker.

De typisch Nederlandse fietser…

…verkent op zijn zelf meegebrachte rijwiel het mooie noorden van Baden-Württemberg. Nederlanders zijn namelijk niet alleen gek op fietsen, maar gaan ook graag op pad met de camper of caravan. Speciaal voor deze doelgroep geeft het Heilbronner Land een gids uit met zes leuke Wohnmobil-routes waarmee je verzekerd bent van pittoreske ritten, afwisselende fietstochten én de mooiste overnachtingsplekjes.

Comments are closed.