Fietsen in Duitsland: dit wist je nog niet!

Wie zegt dat alle fietsregio’s in Duitsland inmiddels wel bekend zijn bij de Nederlanders? Of dat cultuur en natuur niet met elkaar gecombineerd kunnen worden? Met de lente voor de deur zijn wij alvast begonnen met het maken van plannen om eropuit te trekken – en we willen wedden dat we hierbij tips en weetjes verzameld hebben die ook de doorgewinterde, fietsende Duitslandkenner zullen verbazen. Van ooievaars tot industrie en van e-bikes tot kastelen: maak kennis met de onbekende fietspareltjes van Duitsland. Op de Fiets en Wandelbeurs vertelt het Duits Verkeersbureau je er komend weekend graag meer over!

tips-fiets-en-wandelparadijs-duitsland

Mecklenburg-Vorpommern

Wist je dat maar liefst 36 procent van de gasten in Mecklenburg-Vorpommern hier komt voor een actieve vakantie? Daarmee ligt het aantal actieve vakantiegangers in de noordelijke deelstaat aanzienlijk hoger dan in de rest van Duitsland, waar het percentage op 15% ligt. Mecklenburg-Vorpommern heeft maar liefst 2.500 kilometer aan langeafstandfietsroutes en 5.500 kilometer aan fietsrondritten.

en wist je dat Leipzig in 2015 een indrukwekkende 1000 jaar bestaat? De geschiedenis van zowel de stad als zijn omgeving ontdek je bijvoorbeeld op de Mulderadweg. Deze 100 kilometer lange fietsroute voert langs kastelen en kloosters – dwars door de geschiedenis van Leipzig en Saksen.

 

 

Wahrenberg, in Saksen-Anhalt, wordt het ‘ooievaarsdorp’ genoemd. Hier broeden elk jaar zo’n 15 ooievaarsparen hun eieren uit. Wahrenberg ligt in het UNESCO-biosfeerreservaat Mittelelbe, aan de beroemde Elberadweg. Het rivierenlandschap maakt het een van Duitslands beste broedplekken voor ooievaars.

Kom je langs?

De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Elk jaar trekt dit evenement ongeveer 20.000 bezoekers. Op 31 januari en 1 februari 2015 vindt de beurs voor de 11e maal plaats in Amsterdam RAI. Verkeersbureaus.info is samen met Fietsrondje.nl te vinden op de Fiets & Wandelbeurs 2015. Tijdens de beurs kun je deelnemen aan een prijsvraag en een reis van SNP Natuurreizen winnen. Kom langs op onze stand B.50 in Hal 1!

Bestel je kaarten voor de Fiets & Wandelberurs 2015 nu met €1 korting per stuk.

fiets-wandelbeurs-2105-banner

Comments are closed.