Zuid-Amerika serveert de goedkoopste hamburgermenu’s

Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste hamburgermenu geserveerd wordt in Mexico-Stad, waar gasten gemiddeld slechts €8,91 betalen • Het duurste menu wordt gegeten in Genève met een gemiddelde prijs van €27,91 • Amsterdam scoort gemiddeld met €13,87 voor een hamburger met friet en een frisdrank.

De Club Sandwich Index

De Club Sandwich Index

De Club Sandwich Index (CSI) van Hotels.com™ onthult jaarlijks de prijzen van maaltijden en dranken in hotels wereldwijd. Het hamburgermenu wordt over de hele wereld geserveerd; een goede burger met lekkere frietjes en een glas frisdrank. De prijs, die je hiervoor betaalt, verschilt echter per stad. Zo blijkt dat het hamburgermenu het goedkoopst is in de Zuid-Amerikaanse hoofdsteden Mexico-Stad, Rio de Janeiro en Bogotá.

 

ZIE OOK: Het goedkoopste wijntje drink je in Spanje

 

Met een gemiddelde prijs van €8,91 blijkt een hotelgast het minst te betalen voor een hamburgermenu in Mexico-Stad. Ook in de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro ontvang je geen grote rekening als je een hamburger bestelt. De gemiddelde prijs bedraagt slechts €9,32. Ook in Bogotá, de hoofdstad van Colombia, betaal je minder dan een tientje. Met een gemiddelde prijs van €9,57 voor een hamburgermenu staat deze stad op de derde plek van de top 10 steden met het goedkoopste hamburgermenu in hotels.

 

 

Deze prijzen staan in schril contrast met de Europese prijzen. Zo kun je in Genève rekenen op een rekening die meer dan drie keer zo hoog uitvalt. Je betaalt voor een Zwitsers hamburgermenu namelijk gemiddeld €27,91. Ook in Parijs (€22,25) en Stockholm (€20,83) zijn de prijzen relatief hoog. Amsterdam scoort gemiddeld met €13,87 voor een burger met friet en een glas frisdrank in een hotel.

Top 10 landen met het goedkoopste hamburgermenu in hotels

  1. Mexico-Stad, Mexico (€8,91)
  2. Rio de Janeiro, Brazilië (€9,32)
  3. Bogotá, Colombia (€9,57)
  4. Bangkok, Thailand (€9,94)
  5. New Delhi, India (€10,26)
  6. Taipei, Taiwan (€10,65)
  7. Buenos Aires, Argentinië (€11,21)
  8. Madrid, Spanje (€11,66)
  9. Moskou, Rusland (€12,53)
  10. Dublin, Ierland (€12,56)

Comments are closed.