Het goedkoopste wijntje drink je in Spanje

Het goedkoopste glas rode huiswijn wordt geschonken in Madrid, waar gasten gemiddeld slechts €4,14 betalen. • Het duurste wijntje drink je in Singapore, waar er €12,74 per glas op je rekening staat. • Het glaasje wijn is in Singapore drie keer zo duur als in Spanje. Sterker nog, voor het bedrag van een glas rode huiswijn in Singapore kun je op 19 andere bestemmingen, waaronder New York, Sydney en Berlijn, een hele club sandwich krijgen.

De prijs van een glas rode wijn over de hele wereld

De prijs van een glas rode wijn over de hele wereld

In de Club Sandwich Index (CSI) onthult Hotels.com jaarlijks de prijzen van maaltijden en dranken in hotels wereldwijd. Deze keer verschaft de CSI ook inzicht in de prijzen van een glas rode huiswijn en wat blijkt? Je geniet het voordeligst van een rood wijntje in Madrid, maar Nederland is goed voor een tweede plaats.

 

ZIE OOK: Aziaten winnen van Latin lovers bij ‘last minute flings’

 

Met een gemiddelde prijs van €4,14 blijkt een hotelgast het voordeligst uit te zijn als deze een wijntje bestelt in een hotel in Madrid. Op de tweede plaats staat ons eigen Amsterdam, waar een glas rode huiswijn voor €5,42 over de toonbank gaat. De derde plaats in de ranglijst gaat naar Colombia; in het zonnige Bogotá betaalt men namelijk €5,71 voor een glaasje rood.

De top 3 wijn producerende landen bestaat uit Frankrijk, Italië en Spanje. Opvallend genoeg staat van deze wijnlanden alleen Spanje in de top 10. In Parijs (€11,68) en Rome (€8,16) is een hotelgast heel wat meer kwijt voor een rode vino. De duurste huiswijn wordt geschonken in Singapore, waar maar liefst €12,74 per glas dient te worden afgerekend. Dat is meer dan drie keer zo duur als in Madrid.

 

 

Top 10 landen met goedkoopste rode huiswijn in hotels

  1. Madrid, Spanje (€4,14)
  2. Amsterdam, Nederland (€5,42)
  3. Bogotá, Colombia (€5,71)
  4. Mexico City, Mexico (€5,97)
  5. Berlijn, Duitsland (€6,03)
  6. Buenos Aires, Argentinië (€6,31)
  7. Dublin, Ierland (€6,62)
  8. Sydney, Australië (€ 6,87)
  9. Helsinki, Finland (€7,49)
  10. Rio de Janeiro, Brazilië (€7,90)

Comments are closed.