Nazomeren in Umbrië

De schoolvakanties zijn voorbij, de koffers zijn opgeborgen en de zwarte zaterdagen liggen achter ons. Voor wie geen genoeg kan krijgen van de zomer is er goed nieuws: in Umbrië begint het Grote Genieten pas! Het is er in september en oktober nog heerlijk met zo’n 25 graden en de meeste toeristen zijn huiswaarts gekeerd, ideaal om het echte Umbrië te proeven. Ga op citytrip naar Perugia met Alitalia of pak nog lekker een extra weekje sfeer en rust. Una splendida vacanza garantita, ofwel een prachtige vakantie gegarandeerd!

Lekkernijen in Umbrië

Lekkernijen in Umbrië

Puur Perugia

De hoofdstad Perugia brengt je meteen in de vakantiestemming. Winkel heerlijk in de vele boetiekjes, geniet van kunst in prachtige musea als de Galleria Nazionale of dwaal ontspannen door kronkelende steegjes met ambachtelijke werkplaatsen. Of doe lekker niets en geniet vanachter je Aperol Spritz van de flanerende verliefde stelletjes, elegante signore e signori en groepjes hippe studenten op de Corso Vannucci. Perugia is om je vingers bij af te likken, van 16 t/m 25 oktober zelfs letterlijk: dan staat de stad volledig in het teken van chocolade tijdens Eurochocolate, het chocoladefestival van Italië.

 

ZIE OOK: Toerismeportaal Umbrië online

 

Middeleeuwse magie

In Umbrië vind je talloze middeleeuwse stadjes en dorpen, elk met eigen charme. Bezoek bijvoorbeeld het überfotogenieke stadje Spello, waar de bewoners overal kleurrijke bloemen neerzetten en ophangen. In het zuiden van Umbrië ligt het stokoude Narni, inspiratie voor The Chronicles of Narnia en het exacte middelpunt van Italië. Iets verderop vind je Amelia, één van de oudste nederzettingen van Italië.

 

 

Umbrië op je bord

De Umbrische voorliefde voor kwaliteit en eenvoud proef je terug in de keuken: de everzwijnen scharrelen in de bossen, je struikelt bijna over de truffels en de groenten zijn uit eigen tuin. Geen maaltijd is natuurlijk compleet zonder een glas Umbrische Orvieto Classico, Torgiano Bianco, Rosso di Montefalco of een volle Sagrantino. In Torgiano vind je het vermaarde Wijnmuseum, waar je alles over wijn te weten komt. Een ander product waar Umbrië met recht trots op is, is olijfolie. De juiste klimaatomstandigheden en de grondsoort van de heuvels aan de voet van de Apennijnen zorgen voor een trage rijping van de olijven, waardoor die een lage zuurgraad behouden. Koud geperst geven ze een fruitige en smaakvolle olie met een intens groene kleur. De olie uit Trevi wordt door kenners beschouwd als de beste van heel Italië.

Vlieg met me mee

Zie je het nazomeren in deze prachtige regio wel zitten? Alitalia vliegt vanaf Amsterdam via Rome op Perugia. Deze gunstige aansluiting zorgt ervoor dat je in iets meer dan 4 uur in het groene hart van Italië staat! Daarnaast kan er rechtstreeks gevlogen worden vanuit Düsseldorf en Brussel Charleroi. Vanuit Rome ben je binnen twee uur rijden in Umbrië.

Comments are closed.