Heerlijk bijtanken in herfstig Graubünden

Als september begint, begint in de grootste vakantieregio van Zwitserland, Graubünden, het herfstseizoen. De dennen hullen zich in hun geelrode pracht, terwijl op veel plaatsen het traditionele jachtseizoen van start gaat. Voor de gasten lonken daarmee wandelbelevenissen en culinaire hoogstandjes van de hoogste kwaliteit. Het vee trekt van de bergweiden naar het dal, wat op prachtige wijze met veel culturele en traditionele elementen wordt gevierd. Wie dus een authentiek stukje Graubünden wil meemaken, moet zijn/haar wandelschoenen uit de kast halen en één van de 150 dalen bezoeken.

Bijtanken in Graubünden. Foto: Christof Sonderegger

Bijtanken in Graubünden. Foto: Christof Sonderegger

In de herfst, zo wordt gezegd, lijken de bergen het dichtste bij. De bossen zijn bont getooid en prachtig om te zien, in al hun mooie kleuren. De beste vooruitzichten dus om nog eens de wandelschoenen aan te trekken en door de sprookjesachtige natuur van Graubünden te trekken. Een bezoek aan het Nationale Park van Zwitserland is aan te bevelen. De kans om wilde dieren te zien is groot, tevens kan er genoten worden van de stilte en de ware, ongerepte natuur. Ook een bezoek aan het museum in Zernez hoort daarbij. Met behulp van de Nationalpark App kan een perfecte dag ingepland worden.

 

ZIE OOK: Overnachten in Graubünden

 

Kastanjefestival in Bergell van 3 t/m 18 oktober

Voor een bijzondere lekkernij en een leuk festival is Bergell, in het zuidelijke dal, aan te raden. In Bergell staat de kastanje centraal. Het festival viert de pluk, de verwerking en geschiedenis ervan. Overige activiteiten tijdens het festival zijn, wandelen door de kastanjebossen, genieten van de specialiteiten en de culturele lekkernijen rondom Giacometti en Co.

 

 

Terugkeer van de bergweiden in Prättigau

In Graubünden is de trek naar de bergweiden in de lente net zo’n traditie als de terugkeer in de herfst. De mensen vieren de gezonde en gelukkige terugkeer van de herders en hun dieren in het dal. De tijdens de zomer bereide kazen worden aangeboden om te proeven. Tradities als het schwingen (Zwitsers worstelen), het tschäppeln (bloemschikken) en het jodelen worden opnieuw tot leven gebracht. Kinderen genieten van de nabijheid van geiten en schapen en worden vrolijk van de kleurrijke marktkraampjes met de vele lokale lekkernijen. Wie een stukje authentiek leven in de bergen wil meemaken mag een bezoek aan het Prättigauer Alpspektakel, het grootste in zijn soort, niet missen.

De parels van de jacht – Gourmetpakket

Aangezien in de herfst de buit van de Bündner jagers op tafel komt, is er geen jaargetijde waarin er lekkerder gegeten kan worden. Wild hoort daar net zo goed bij als de kastanjes. Of het nu gaat om hert, ree, gems, Alpenmarmot of heel zelden zelfs steenbok, wie van vleesgerechten houdt is verzot op deze periode. Op die manier leggen zij, net als de Alpenmarmotten en de eekhoorntjes, ongetwijfeld de wintervoorraad voor de koude jaargetijden aan, Bündner wijnspecialiteiten uit de Herrschaft zijn inclusief. Graubünden is dankzij talrijke GaulMillaurestaurants, een paradijs voor culinaire fijnproevers. Met het Gourmetpakket kan er genoten worden van een menu en overnachting in een passend hotel tegen een zeer gunstige prijs.

Comments are closed.