Valencia: 24 uur per dag vakantie

Met een citytrip naar Valencia haal je het maximale uit je vakantie. Hier kun je namelijk tot ver in het najaar overdag én ’s nachts genieten. Het heerlijke klimaat van de Spaanse kuststad maakt het de perfecte plek om tot in de kleine uurtjes buiten te eten, te drinken of te dansen. Ook wie het liever wat cultureler aanpakt zit er goed na zonsondergang, bijvoorbeeld in het openluchttheater of de buitenbioscoop. Het meest bekende uitgaanscentrum is te vinden in de oude straatjes van El Barrio de El Carmen, hip vermaak gebeurt in Ruzafa, studenten feesten vooral in Aragon en voor een chique avond ga je naar La Marina. Wat je budget ook is, in Valencia beleef je de nachten totdat de zon weer opgaat.

Ontdek de 10 must do’s in Valencia van Denise

Ontdek de 10 must do’s in Valencia van Denise

De beste barrio’s

Zin in een gezellige avond uit in een charmante omgeving? Dan is El Carmen de barrio voor jou. In het oudste gedeelte van de stad geniet je samen met stelletjes, gezinnen en vriendengroepen van alles wat de nacht te bieden heeft. In Valencia betekent dat heerlijke tapas, goede wijn en lekker buiten dansen op schattige pleintjes. Meer alternatief vermaak beleef je in Ruzafa. Deze wijk is de nieuwste hotspot op uitgaansgebied waar traditioneel Spaans samengaat met internationale invloeden. Dat zie je in de trendy outfits en dat hoor je in de jazzy muziek. Aragon is de buurt waar je studenten uit heel Europa ontmoet, om een biertje mee te drinken en voordelig te eten. La Marina is eerder het tegenovergestelde. Hier sip je exclusieve cocktails met de rich and famous, terwijl de golven ruisen op de achtergrond.

 

ZIE OOK: Valencia: de ideale stad voor een citytrip!

 

Het maakt niet uit of je naar Valencia komt om de hele nacht te dansen, lekker door te zakken in het café of het theater te bezoeken – de stad biedt het allemaal. En meer. Wat te denken van een mix van muziek, kunst en natuur? Ook het kunstzinnige Terraza L’umbracle is ideaal om een nazomeravond – of gewoon de hele nacht – door te brengen. Deze avantgardistische evenementenlocatie is elke donderdag, vrijdag en zaterdag van middernacht tot 7 uur ’s morgens geopend voor bezoekers. Lekker loungen, eten, drinken en swingen op dit hippe terras van maar liefst vier vierkante kilometer groot.

 

 

Comments are closed.