Wenen, hoofdstad van muziek en cultuur

Wenen is niet alleen de politieke hoofdstad van Oostenrijk, maar ook de hoofdstad op het gebied van (klassieke) muziek en opera. De Weense operahuizen, evenals de muziek- en theatergezelschappen, zijn toonaangevend in het Duitse taalgebied. Wenen is de perfecte reisbestemming voor iedere muziekliefhebber, en met name voor de bewonderaars van de componisten van de ´Wiener Klassik´: Haydn, Mozart en Beethoven.
New Year's concert at Vienna's Musikverein

Naast de muziek is ook het overige Weense cultuuraanbod van wereldklasse en de rijke geschiedenis van de stad is door de aanwezigheid van de vele paleizen, kathedralen en musea duidelijk zichtbaar. Al met al is de stad een droombestemming voor cultuurminnenden, ook in de winter!

Opera reizen

Het programma van de 2 grote operahuizen van Wenen is uitmuntend. In de Staatsopera en de Volksopera wordt iedere avond een overweldigend kunstwerk voor het voetlicht gebracht. In het nieuwe en ietwat eigenzinnige Theater an der Wien worden ook regelmatig opera´s opgevoerd. De firma Hanninck biedt speciale opera reizen naar Wenen aan. U vindt het aanbod voor de komende maanden hier.

 

 

Wilt u in de eerste plaats de stad, de cultuur en de natuur leren kennen, maar ook de ruimte hebben om een aantal interessante concerten te bezoeken, dan is deze groepsreis wellicht de passende reisvorm voor u. Mocht u nu juist zelf uw programma willen samenstellen dan kunt u natuurlijk alle informatie op de websites van de operahuizen vinden. Een handige bundeling aan informatie staat op de site www.vienna-opera.com. Hier vindt u niet alleen alles wat u wilt weten over de opera, maar ook over klassieke muziek, musicals en andere evenementen in Wenen. Nog een tip: kleed u in stijl voor een bezoek aan de Weense tempels van de cultuur. Een elegante outfit vindt u bijvoorbeeld in deze shop.

Tram Wien, 12. Aug 2014 Kuknauf CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

 

ZIE OOK: Wandelen door de Weense wijngaarden

 

Musea en andere bezienswaardigheden

Naast de enorme keuze op het gebied van muziek, is ook het Weense theateraanbod gigantisch. Het Burgtheater is in 1888 geopend en daarmee het op-één-na-oudste theater van Europa. Bovendien is het Burgtheater het grootste Duitstalige theater en staat het garant voor toneel van het absoluut hoogste niveau. Verder heeft Wenen een keur aan gerenommeerde musea en bezienswaardigheden te bieden.

Comments are closed.