Aziaten winnen van Latin lovers bij ‘last minute flings’

Liefde op het eerste gezicht bestaat niet? Ja zeker wel, blijkt uit het mobiele boekingsgedrag van reizigers wereldwijd. In recent onderzoek van Hotels.com, onder meer dan 25.000 reizigers, geeft bijna 20% van de ondervraagden toe dat zij hun mobiele apparaat minstens éénmaal hebben gebruikt om een last-minute hotelkamer te boeken voor een mogelijk romantisch avontuur.
last-minute-hotel-fling

Azië bovenaan

Boven aan de lijst staan de enthousiastelingen uit China (46%). Zij worden gevolgd door hoopvolle Indiërs (43%) en de optimisten uit Thailand (40%), Brazilië (38%) en Spanje (30%).

 

ZIE OOK:

 

Aanzienlijk minder spontaan als het op romantiek aankomt, zijn de ‘koudbloedige’ Scandinaviërs. Slechts 3% van de Deense reizigers gebruikt hun mobiele apparaat om een spannende afspraak in een hotel te boeken. De Finse en Zweedse reizigers staan gelijk met 4%, de Noorse reiziger komt met 5%. De top 5 lijst van de minst spontane romantische reizigers wordt onderaan afgesloten door Nederlanders (7%) en Australiërs (9%).

 

 

Top 10 landen van reizigers die ooit last-minute een hotelkamer hebben geboekt in verwachting van een romantisch avontuurtje volgens Hotels.com
China 46%
India 43%
Thailand 40%
Brazilië 38%
Spanje 28 %
Rusland 28%
Taiwan 28%
Mexico 27 %
Colombia 26%
Zuid-Korea 20%

Comments are closed.