Ontdek de leukste zomerse kunst- en cultuurroutes

“Ga jij vooral op vakantie voor de natuur of de cultuur?” Het is ons allemaal weleens gevraagd, maar waarom kiezen? In ons kleine, maar mooie landje is er bijvoorbeeld van alles te zien en te beleven voor natuur- én cultuurliefhebbers. Naast het natuurschoon van de Limburgse heuvels, Brabantse duinen of het Groene Hart zijn er in Nederland het gehele jaar door fantastische musea, theaters, festivals en exposities te bezoeken. Veel hotelgasten weten echter vaak niet wat de omgeving van hun hotel allemaal te bieden heeft…

Natuur en cultuur in Nederland

Natuur en cultuur in Nederland

De Logis-hotelier weet dit gelukkig wel. Alle hoteliers van Logis zijn echte kenners van de omgeving en geven jou up-to-date informatie over die onontdekte museumtuin, dat lokale festival of die stadstour georganiseerd door een local. Iedere hotelier geeft op eigen wijze invulling aan deze ‘culturele extra’s’, maar hotelgasten kunnen in elk geval korting op musea, tips van insiders en zelf georganiseerde tours verwachten. Wij geven je alvast een aantal cultureel-verantwoorde routes voor deze zomer.

 

ZIE OOK: Natuur in Nederland

 

1. Hotel Hoogeerd doet de Nederlandse geschiedenis herleven

Wie vanaf het zonneterras van het Logis-hotel Hoogeerd uitkijkt over de rustig kabbelende Maas, zou niet vermoeden dat hier zo’n zeventig jaar geleden de grootste operatie van de Tweede Wereldoorlog op Nederlands grondgebied plaatsvond: Operation Market Garden. Met de circa zeventig kilometer lange, door Hotel Hoogeerd samengestelde autoroute ontdek je alle historische plekken in de directe omgeving van het hotel, waaronder het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 en de plek waar Operation Market Garden begon. Beluister de verhalen en ontdek de prominente rol van steden als Arnhem en Nijmegen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook voor fietsers is er zo’n ‘Liberation Route’ en Hotel Hoogeerd biedt kortingsvouchers voor diverse musea in de regio.

2. Rozen of Rietveld? Kies jouw favoriete erfgoedwandeling bij Hotel Het Wapen van Harmelen

Gelegen in het Groene Hart van Nederland én vlakbij grote steden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Gouda en Volendam: Hotel Het Wapen van Harmelen biedt de ideale combinatie tussen natuur en cultuur. Combineer een bezoek aan het hotel met een cultuurhistorische wandeling door het Utrechts Rosarium, het oudste voor publiek toegankelijke rozenpark van Nederland. Je ontdekt rozen met namen als ‘Dame de Coeur’ en ‘Paul’s Scarlet Climber’, unieke kunstwerken en bijzondere panden.

Liever op de fiets de omgeving van Utrecht verkennen? Vertrek vanuit Logis-hotel Het Wapen van Harmelen en kies voor de erfgoedroute met als thema de beroemde architect en ontwerper Gerrit Rietveld. De route brengt je vanaf het Logis-hotel aan de Oude Rijn langs het geboortehuis, de meubelwerkplaats, het architectenbureau en het graf van deze Utrechtse architect. En vergeet het beroemde Rietveld Schröderhuis niet, met zijn kenmerkende asymmetrische compositie en primaire kleurgebruik.

 

 

3. Bevaar de stille wateren rondom Hotel De Brabantse Biesbosch

Nog zo’n perfecte vereniging van cultuur en natuur: het fluisterbootarrangement van Hotel De Brabantse Biesbosch. Fluisterboten met namen als ‘Whisper’ of ‘Silence’ nemen je mee door de ondoordringbare delen van Nationaal Park De Biesbosch. Na ruim een uur varen bereik je het Biesbosch Museumeiland om de nodige cultuur op te snuiven. Krijg je er geen genoeg van? Vanuit het typisch-Brabantse Logis-hotel ben je zo in historische steden als Dordrecht, Gorinchem en Geertruidenberg, en bezoek je slot Loevestein of glasstad Leerdam.

4. Er gaat niets boven Groningse kunst en Hotel Faber

Met deze kunstroute ontdekken Groningers én niet-Groningers de bijzondere kunstwerken en architectuur in de ‘metropool van het Noorden’. Vanaf het Centraal Station trek je door het westelijke gedeelte van de binnenstad. De route voert je vanaf het prachtig gelegen Logis-hotel Faber langs oude en recent geplaatste kunstwerken en bijzondere bouwwerken, en via de museumtuin en het prachtige oude gedeelte van de stad terug naar het station. Onderweg bewonder je het monument voor de eerste vrouwelijke arts, Aletta Jacobs, de unieke architectuur van het Groninger Museum en het Jozef Israëlsmonument.

Comments are closed.