Neem je vakantievreugde mee naar Grieks Limnos en geniet

Je hoeft geen extra geld* of koffers mee te nemen als je op reis naar Limnos gaat, breng je vakantievreugde mee en geniet van de Griekse zon. Naast de natuurlijke schoonheid van Limnos, het eiland is rijk aan monumenten uit verschillende tijdperken, zoals sommige van de meest beroemde en goed bewaarde kastelen van het Middellandse zeegebied.
limnos-rozaki-strand

Rechtstreeks vlucht

Met de rechtstreekse vluchtverbinding vanuit Schiphol is de reis naar Limnos eenvoudig geworden. Limnos is evengoed te bereiken met de boot vanuit Samos, Lesvos, Chios en de haven van Kavala in Noord Griekenland. Zo kom je op het eiland waar de oude Griekse god Hephaistus zijn toevlucht ooit heeft gevonden.

 

ZIE OOK: de top 5 bezienswaardigheden in Noord Griekenland

 

Limnos is een vruchtbaar eiland waar de bezoeker landbouwproducten van uitstekende kwaliteit kan proeven. Vanaf de oudheid staat het eiland bekend om zijn wijnteelt. Het heldere schone water zorgt dat Limnos bekend staat om zijn lekkere verse vis en schaaldieren. Een waar gastronomische avontuur voor liefhebbers.

 

 

Op Limnos wachten meer dan 100 zonovergoten zandstranden, zoals de “Romeikos Gialos”, Moudros”, “Richa Nera”, of het strand van Keros. De ideale plek voor kite- en Windsurfen. Onze tip: plan zeker een bezoek aan het eiland Agios Efstratios. Een ongerept eiland met bijzondere natuurlijke rijkdom. Je kunt vanuit de haven van Myrina naar het eiland Agios Efstratios varen.

De 100e verjaardag van de landing van de geallieerden

Er is nog een speciale reden om dit jaar voor Limnos te kiezen. Om de 100ste verjaardag van de landing van de geallieerden op Gallipoli te vieren, de vrienden van ANZAC hebben allerlei festiviteiten georganiseerd. Tijdens de Internationale Conferentie van “Anzac Day”, wordt de rol van Limnos benadrukt in deze historische gebeurtenis. Griekse en internationale historici en wetenschappers uit de hele wereld komen bij elkaar op het eiland voor de conferentie die tussen 26 en 28 juni 2015 plaats gaat vinden. Film en fotografie evenementen zullen de “Anzac Day” aankleden. Voor meer informatie g naar friendsofanzac.com/

* De Rijksoverheid adviseert reizigers die deze periode naar Griekenland reizen om voldoende contact geld mee nemen.

Comments are closed.