Umbrië swingt deze zomer met culturele en muzikale festivals

Of het nu jazz, blues, soul, hedendaagse kunst, ballet of opera is – in de zomer heeft het groene hart van Italië vele festivals te bieden. Umbriërs houden van tradities en feesten, maar ook van kunst en muziek- als het maar gezellig is!
umbrie-festival-1

Festival dei Due Mondi in Spoleto

Op het beroemde Italiaanse zomerfestival in het elegante Spoleto, dat ook wel het ‘Umbrische Salzburg’ genoemd wordt, vind je eersteklas theater-, ballet- en filmvoorstellingen, evenals operasterren uit de hele wereld. Het ‘Festival van Twee Werelden’ werd in 1958 opgericht door de Italiaanse operacomponist Gian Carlo Menotti om de Europese en Amerikaanse cultuur en historische en hedendaagse kunst in één festival te verenigen.

 

ZIE OOK: La dolce vita in Portovenere

 

In de ruim vijftig jaar dat het festival bestaat hebben grote artiesten als Woody Allen, Tascanini en Pasolini meegewerkt. Dit jaar vindt het festival van 26 juni tot 12 juli plaats en staan onder andere de gerenommeerde Britse dirigent Jeffrey Tate met het Italiaanse Jeugdorkest van Fiesole Music School, de beroemde Spaanse flamenco danseres Sara Baras en het Ballet du Capitole de Toulouse op het programma. Kijk voor meer informatie op www.festivaldispoleto.com

UmbriaJazz Festival in Perugia

Umbrië staat bekend om haar high profile muzikale en culturele festivals, met als hoogtepunt het tiendaagse Umbria Jazz in juli, één van de belangrijkste jazzfestivals in Europa met tienduizenden bezoekers. Het openluchtfestival vindt van 10 tot 19 juli 2015 plaats in het sfeervolle historische centrum van Perugia en biedt dit jaar wederom het beste van het beste van de jazzwereld: van jazzlegendes als Tony Bennett, die optreedt in een duet met Lady Gaga, Paolo Conte, Chick Corea en Herbie Hancock tot Paolo Fresu en Cassandra Wilson.

 

 

Hobby jazzmuzikanten kunnen van alles leren met de workshops van Umbria Jazz Clinics, die geleid worden door professoren van het Berkeley College Boston. De beste deelnemers mogen in de winter hun kunsten tonen op het Jazz Winter Festival in Orvieto. Kijk voor meer informatie op www.umbriajazz.com.
umbrie-festival-2

Sagrantino International Challenge Cup

Van 19 juli tot en met 2 augustus vindt het grootste luchtballonnenfestival van Italië plaats in het Parco dell’Acquarossa in Gualdo Cattaneo. Elke ochtend stijgen er vele luchtballonnen op, een absoluut spectaculair gezicht! Kijk hier voor meer informatie.

Trasimeno Blues Festival

Umbrië, het groene hart van Italië

Umbrië wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd en ligt tussen Toscane en Rome. Het gebied kenmerkt zich door groene glooiende heuvels en bergen, wijn- en olijfgaarden en oude ommuurde heuvelstadjes zoals Asissi of het schilderachtige Orvieto. Umbrië heeft een mild mediterraan klimaat, ontelbare authentieke dorpen waar de tijd heeft stilgestaan, Etruskische, Romeinse en Middeleeuwse bezienswaardigheden en een heerlijke keuken. De prachtige hoofdstad Perugia met haar smalle steegjes, de statige Corso Vannucci en het Piazza IV Novembre is een absolute must-see.

Comments are closed.