1 op de 6 Nederlanders kampeert het liefst naast landgenoten

Als er keuze is dan staat 17% van de Nederlanders liever niet naast Fransen of Engelsen op de camping. Zij geven de voorkeur aan landgenoten of Belgen als buren. De overige 71% maakt het echt niet uit. Sterker nog, zij opteren voor: hoe meer nationaliteiten, hoe beter! Zolang ze maar niet té dichtbij zitten. Want meer dan de helft (52%) ziet de grootte van de kampeerplek als een heel belangrijk selectiecriterium.

Camping Castels

Camping Castels

Enquête

Deze en nog meer saillante details komen voort uit de in mei 2015 gehouden enquête van luxe kampeerketen Les Castels onder Nederlanders, Belgen, Fransen, Engelsen en Duitsers. De resultaten, gebaseerd op meer dan 1000 respondenten lieten ook opvallende verschillen zien tussen de diverse nationaliteiten.

 

ZIE OOK: Les Castels Camping is baby- en peuterproof

 

Nederlanders in de caravan, Fransen in een mobilhome

Zo is voor alle nationaliteiten – met uitzondering van de Fransen zelf – de caravan verreweg favoriet, gevolgd door de tent. Maar liefst 57% van de Fransen huurt liever een accommodatie (mobilhome of chalet) op de camping.

Fraaie kampeerplek belangrijker dan klimaat en streek

Bij de keuze van de vakantiebestemming ook een aantal opmerkelijke zaken. Voor 65% van alle respondenten is noch het klimaat, noch de streek maar de aantrekkelijkheid van de camping het belangrijkste selectiecriterium. Het mag niet te groot zijn, (gem. 100-250 plaatsen), moet sowieso zwembaden hebben voor kleuter en puber en goede sanitaire voorzieningen bieden. En er moet genoeg te doen zijn in de directe omgeving.

WiFi wordt must-have

Werd in vorige enquêtes de aanwezigheid van WiFi nog mondjesmaat genoemd, nu stormt dit de must-have top 3 binnen bij alle nationaliteiten. Niet als optie, maar als een vaste voorziening, waarbij men bovendien verwacht hier niet extra voor te hoeven betalen.

Kinderanimatie leuk maar niet noodzakelijk

In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen door campinghouders is het aanbod van kinderanimatie een leuke plus, maar voor de helft van de Nederlandse en Duitse vakantiegangers niet doorslaggevend bij de keuze. Zij kijken eerder naar het aanbod van speelvoorzieningen op de camping. Fransen en Engelsen laten zich wel in meerdere mate leiden door de aanwezigheid van kinderclubs en georganiseerde kinderactiviteiten.

 

 

Provence-Alpes-Côte d’Azur favoriet bij Nederlanders

Ruim 80% van de ondervraagden heeft inmiddels de kampeervakantie geboekt. Bij Nederlanders staat Zuid Frankrijk op de 1e plaats, gevolgd door de Languedoc-Roussillon en de Rhône-Alpes, met de populaire streken Ardèche en Drôme. Vakantiegangers uit de andere landen trekken ook meer naar de (zuid)westkust; zie onder.
populaire-kampeer-streken-frankrijk

Comments are closed.