Volgende Halte: Openluchtmuseum

Tip voor Vaderdag! Op 20 en 21 juni staat het Nederlands Openluchtmuseum helemaal in het teken van historisch stads- en streekvervoer. Beleef nostalgische momenten in oude stadbussen en trams en luister naar de verhalen van de stijlvol geüniformeerde bestuurders. Bewonder bijzondere modeltrambanen, bezoek de markt en doe mee met leuke activiteiten.

Het Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum

Inspirerende start geschiedenisreis

Al bijna twintig jaar vervoert het Nederlands Openluchtmuseum zijn bezoekers met historische tramwagens uit Arnhem, Rotterdam en Den Haag. In het weekend van 20 en 21 juni zijn de museumtrams niet alleen. Er zijn bijzondere historische bussen en trams te gast in het museumpark zoals een unieke open wagen en een Amsterdamse tram en museumbezoekers zijn welkom aan boord.

 

ZIE OOK: Openluchtmuseum ontvangt € 1,480.000 van BankGiro Loterij

 

Neem een kijkje achter de schermen en bekijk de tramremise van het museum eens met andere ogen. Loop mee langs het spoor en leer alles over de werking van de rails, wissels en elektriciteit die ervoor zorgen dat de tram kan rijden.

Tijdens de tramles leer je hoe de tram werkt. Waarom hangt er een bordje ‘verboden te spuwen’ in de tram? Wat doet een trambestuurder en waarom mag er met hem niet gesproken worden? Speciaal voor de kinderen is er een leuke speurtocht en ze gaan op de foto als tramconducteur.

Het Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum

 

 

Op de markt in de tramremise en de loods van Van Gend & Loos zijn bijzondere modeltrambanen te zien en soms zelfs te bedienen. Er is informatie over trams in Nederland vroeger en nu en er zijn boeken, dvd’s, bouwpakketten en leuke gadgets te koop. Leuk voor Vaderdag!

Informatie

Openingstijd: van 1 april t/m 1 november 2015 elke dag van 10.00 tot 17.00 uur. Entreeprijs: volwassenen (13+) € 16,00, kinderen (4 t/m 12 jr.) € 12,00. Kinderen t/m 3 jaar en houders van een museumkaart hebben vrij entree.

Comments are closed.