Openluchtmuseum ontvangt € 1,480.000 van BankGiro Loterij

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala op 10 februari 2015 ontving het Nederlands Openluchtmuseum een extra schenking van € 800.000 voor ‘Het Land in de Wereld’. De presentatie verrijkt de tentoonstelling van de Canon van Nederland. Vanaf 2017 beleeft de bezoeker in het Openluchtmuseum onze geschiedenis in al haar facetten, van de grote historische momenten tot het leven van alledag.

Openluchtmuseum-ijsbaan

Openluchtmuseum-ijsbaan

Erkenning voor nieuwe richting

Directeur Willem Bijleveld: “Deze extra bijdrage van de BankGiro Loterij is een fantastische erkenning voor de nieuwe richting die wij met het Openluchtmuseum zijn ingeslagen. Zo brengen wij de geschiedenis van Nederland op een laagdrempelige manier heel dichtbij een groot en breed publiek”. Tevens ontving Bijleveld een cheque van € 680.000, waarvan € 180.000 uit de verkoop van ‘geoormerkte’ loten.

Het Land in de Wereld

Het Nederlands Openluchtmuseum werkt aan de verbeelding van de Canon van Nederland. In de komende jaren worden de ‘canonvensters’ stap voor stap zichtbaar in het museumpark en in een prikkelende tentoonstelling in het entreepaviljoen. Deze extra schenking van de BankGiro Loterij maakt het mogelijk een indrukwekkende presentatie toe te voegen.

 

ZIE OOK: Een rariteitenkabinet vol reisherinneringen

 

In ‘Het Land in de Wereld’ beleeft de bezoeker waar wij – Nederlanders – vandaan komen. Een interactieve filmische beleving met indrukwekkende beelden van Nederland plaatst onze geschiedenis in de context van het ontstaan van ons land in de wereld. De bezoeker wordt er chronologisch, met zevenmijlslaarzen, langs de geschiedenis van Nederland gevoerd.

 

 

Binnenkort te zien

De grote expositie wordt in het voorjaar van 2017 geopend, maar nu al zijn diverse onderwerpen uit de Canon van Nederland te zien in het museumpark. In 2015 realiseert het Openluchtmuseum met steun van de BankGiro Loterij onder meer presentaties van de vensters op de Eerste Wereldoorlog, de Verenigde Oost-Indische Compagnie en de Slavernij uit de Canon van Nederland. Vanaf het voorjaar van 2015 is het museumpubliek welkom in deze nieuwe exposities.

Het Openluchtmuseum is momenteel alleen in het weekend geopend als wandelpark. Van 1 april t/m 1 november is het museum dagelijks geopend van 10 tot 17 uur.

Comments are closed.