Bijzonder kunstwerk; het blauwe lint van Zweden

Wat de Afsluitdijk is voor Nederland, is het Götakanaal voor Zweden: de belangrijkste waterbouwkundige prestatie van vroeger. Het 190 kilometer lange kanaal is een van de milieuvriendelijkste, toeristische bestemmingen van Zweden.
Gotakanaal-zweden

Het Götakanaal wordt ook wel het blauwe lint van Zweden genoemd. Het vormt de ruggengraat van een waterverbinding van 614 km lang, van Göteborg tot Söderköping aan de Oostzee. Het verbindt rivieren en meren zoals het Vänern- en Vätternmeer. Onderweg passeer je 58 sluizen.

De 5 leukste activiteiten op en aan het Götakanaal

  • Karlsborg ligt in een prachtige baai aan het Vätternmeer. Heerlijk om hier te picknicken en te genieten van het uitzicht.
  • Kanoën op het Götakanaal
  • Wandelen over de Pelgrimsroute “Birgittapad”
  • Fietsen langs het Götakanaal
  • Breng een bezoek aan de verrassend pittoreske plaatsen Linköping en Norrköping.

 

ZIE OOK:

 

De kanotrekking op het kanaal en het wandelen en het fietsen langs het Götakanaal kun je doen via Arjan en Irene Giling, het Nederlandse stel dat een hostel, fietsverhuur en actieve outdoor activiteiten is begonnen onder de naam Göta Travel Center.

 

 

Linköping en Norrköping liggen in een spectaculaire natuur. Tussen tientallen meren, eilandjes en oerbossen liggen deze nijverheids plaatsen met gezellige restaurants, een openluchtmuseum en mogelijkheden om in de stad te vliegvissen op zalm.

Comments are closed.