Norrköping

Norrköping is de 10e stad van Zweden met ongeveer 90.000 inwoners. De stad ligt 100 kilometer ten zuidwesten van Stockholm. De historische binnenstad ligt aan de Bråviken-baai waar je spectaculaire boottochten kunt maken in door de scherenkust en over het Götakanaal.

norrkoping-wegwijzer

In de stad Norrköping zelf vind je prachtige monumenten. Behalve musea, winkels en restaurants kun je er ter plekke genieten van heerlijke verse vis. In het nabij gelegen Kolmården – het grootste dierenpark van Scandinavië- kun je naar de Sea World met een dolfijnenshow. Verder vind je er de ‘Dolfijnenexpres’ – een spannende achtbaan-, de ‘Tijgerwereld’ en ‘Safari’, de wereld van de Afrikaanse dieren. Je bekijkt de verschillende delen van de dierentuin en het safaripark vanuit de lucht. Vanuit je stoeltje in de gondelbaan zweef je vlak boven de leeuwen, giraffes en andere dieren. Ook leuk om er te bekijken zijn de beroemde gorillabroers uit Zweden Enzo en Echo.

norrkoping

 

Dit zijn de leukste plekken in Zweden

Je kunt deze Zweden tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond bij van Zweden.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Norrköping

Upplev Norrköping AB

Värmekyrkan, Källvindsgatan 1
S-601 81 Norrköping
Zweden
Telefoon: +4611155000
URL: http://www.upplev.norrkoping.se

email adres email

twitter
Facebook: www.facebook.com/UpplevNorrkoping
Instagram: instagram.com/upplevnorrkoping
YouTube: youtube.com/channel/UCH_DQ-iQ6F_NBhiyeHO7P2w/videos
logo-norrkoping