Turkish Airlines viert 50 jaar vluchten naar Amsterdam

Op zondag 4 juli 1965 landde de eerste Turkish Airlines vlucht op Amsterdam Airport Schiphol. Volgende maand is het daarmee een halve eeuw geleden dat Amsterdam de 16e bestemming van Turkish Airlines werd. In de vijftig jaar die zijn verstreken sinds de eerste vlucht naar Amsterdam, heeft Turkish Airlines een enorme groei doorgemaakt.

Turkish Airlines viert 50 jaar vluchten naar Amsterdam

Turkish Airlines viert 50 jaar vluchten naar Amsterdam

Om vijftig jaar lang vluchten naar Amsterdam te vieren, werden afgelopen woensdagavond ruim 400 relaties uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst in de Arendshoeve in Aalsmeer. De heer Ahmet Sahin, General Manager van Turkish Airlines in Amsterdam, bedankte alle gasten tijdens deze bijeenkomst voor hun bijdrage.

Werd er in 1965 nog met slechts 9 vliegtuigen naar 16 bestemmingen gevlogen, inmiddels bestaat de vloot uit 277 toestellen die 274 bestemmingen aandoen. Uiteraard groeide ook het aantal passagiers. Vijftig jaar geleden werden ruim 409.000 passagiers verwelkomd aan boord, vorig jaar waren dit er maar liefst 54.7 miljoen. Ik zeg dit niet om indruk op u te maken, maar om u te laten weten dat dit enorme succes zonder u niet mogelijk was geweest.

Sahin gaf verder aan trots te zijn op het feit dat Turkish Airlines de afgelopen vijftig jaar heeft mogen bijdragen aan het verstevigen van de band tussen Nederland en Turkije.

Dat Nederland tegenwoordig de grootste buitenlandse investeerder in Turkije is, geeft aan dat een airline niet alleen mensen, continenten en culturen met elkaar verbindt, maar ook een stimulans voor de handel kan zijn.

 

ZIE OOK: Turkish Airlines voor de vierde keer beste luchtvaartmaatschappij van Europa

 

Ook de heer Mehmet Buyukeksi, Board Member van Turkish Airlines & voorzitter van de Turkish Exporters Assembly, benadrukte het belang van de verbinding tussen Nederland en Turkije.

Vloog Turkish Airlines in 1965 slechts 2 keer per week naar Amsterdam, inmiddels zijn er 5 dagelijkse vluchten vanaf Amsterdam en sinds een jaar is er ook een dagelijkse vlucht vanaf Rotterdam-The Hague Airport. Onze Turkish Airlines toestellen zorgen hiermee zes keer per dag voor een verbinding tussen Nederland en Istanbul.

 

 

Vanaf juli zal Turkish Airlines wekelijks drie extra vluchten gaan uitvoeren vanaf Amsterdam Airport Schiphol waarmee het totaal aantal wekelijkse vluchten vanuit Nederland op 45 komt. Hiermee wordt weer een stap gezet in de verdere groei van Turkish Airlines!

Comments are closed.