Met de camper op pad door Baden-Württemberg

De regio rondom de rivieren Rijn, Neckar, Kocher, Jagst en Tauber is voor toeristen die op reis zijn met de camper al lang geen onbekend terrein meer. Meer dan 100 staanplaatsen en ruim opgezette campings midden in de natuur, het bos, bij een meertje of in de buurt van gezellige vakwerkstadjes, vormen een goede uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht in de regio. Via de snelwegen A5, A6, A8 en A81 zijn de staanplaatsen ook met de ‘mobile home’ goed bereikbaar.
camper-baden-wurttemberg-2

Themaroutes

De staanplaatsen voor campertoeristen vormen een uitstekend startpunt voor wandelingen of fietstochten, maar ook om te vissen, paardrijden, golfen, kajakken of een duik te nemen in meertjes of zwembaden. Ook bezoekjes aan gezellige vakwerkstadjes en burchten en kastelen mogen niet ontbreken.

 

 

Zes routevoorstellen met de thema’s Familie & kinderen, Regionaal genieten, Burchten, kastelen & kloosters, Vakwerk & stedelijke cultuur, Limes & Romeinen en Wellness bieden voor iedereen een passend aanbod. De routes zijn te downloaden via de website onder het kopje arrangementen.
camper-baden-wurttemberg-3

Staanplaatsen bij de wijnboer

Het aantal staanplaatsen in de regio Baden-Württemberg groeit. Zo bieden steeds meer wijnboeren de ‘toeristen op wielen’ een plaats voor de wijngaard aan. Een wijnproeverij of een diner met een glas wijn uit de streek smaakt tenslotte nog beter zonder een lange terugrit voor de boeg.

 

ZIE OOK: Ook ideaal voor E-bikers

 

De handige ‘Wohnmobiltour Taubertal’ of de panoramakaart ‘Wohnmobil-Entdeckertouren’ met zes themaroutes zijn een handige metgezel, inclusief een overzicht met staanplaatsen. Als extraatje zit er een boekje met kortingsbonnen voor uitstapjes langs de routes bij. De kaarten kunnen worden besteld via info@Radsüden.de. Meer informatie over de regio is te vinden op www.fietsen-zuiden.nl en www.wandel-zuiden.nl.

camper-baden-wurttemberg-tennis

camper-baden-wurttemberg-ubstadt-weiher-hardtsee-strand

camper-baden-wurttemberg

Comments are closed.