Hätteboda camping – groenste camping van Europa

De Zweedse wilderniscamping Hätteboda in de Zuid-Zweedse regio Småland noemt zichzelf de groenste camping van Europa. Waarom? Omdat er geen elektriciteit is, je leeft in het wild, je maakt een kampvuur waar je je zelf gevangen vis op roostert, ontspant in een kano, drinkt het water uit het meer en luistert naar de vogels. Back to basic, terug naar de oorsprong! De helende kracht van de natuur. En, dat op 1.000 km afstand van Utrecht.
hatteboda-camping

Wildernis camping

Hätteboda bestaat al sinds 1997 en is een wildernis camping voor real – misschien wel de groenste camping in Europa wegens geen stroomverbruik. De enige kosten voor de eigenaar zijn het legen van de toiletten en het storten van vuilnis. De camping in Småland ligt in de wildernis gelegen tussen twee meren waar het water zo uit gedronken kan worden. Er is geen elektriciteit, het water komt uit de meren en wordt verwarmd via zonne-energie voor de douches. Eten wordt gemaakt op een grillplaats of kampvuur met zelf gesprokkeld hout.

 

ZIE OOK: Win een reis naar Linköping en Norrköping

 

Toeristen die op de camping zijn geweest, zijn dol enthousiast en gaven VisitSweden aan dat ze “echt even weg waren van alles”, “totale rust en ontspanning hebben ervaren”. Op de camping zijn huisdieren welkom. Je kampeert in het bos of op de open plekken gelegen aan de meren. Als het schemert steken de elanden en herten over op de camping. Voor de echte rust en eenzaamheidszoeker is dit de zuidelijkste wilderniscamping van Zweden, ver weg van winkels, banken (6 km) huizen (2 km) en beschaving. Hier kun je vrij dwalen, zwemmen en vissen.

 

 

Comments are closed.