Düsseldorf Airport komt met meer dan 190 bestemmingen

Düsseldorf Airport begint deze zomer op volle snelheid en heeft vele bestemmingen in petto. Of het nu gaat om een familievakantie, een stedentrip of zakenreis: bij Düsseldorf Airport ben je aan het goede adres! Luchtvaartmaatschappijen blijven hun betrokkenheid met de luchthaven versterken met aantrekkelijke nieuwe verbindingen, het gebruik van efficiënte, grotere vliegtuigen of een hogere frequentie van vluchten.

Reislust

“De reislust wordt groter en groter. In de zomer kunnen wij, samen met onze partners, reizigers een divers netwerk van bestemmingen over de hele wereld bieden,” aldus Dr. Ludger Dohm, woordvoerder van de luchthavendirectie. “Vooral het aanbod van langeafstandsvluchten hebben we sterk uitgebreid”. Voor wie ver weg wil is Düsseldorf Airport vlakbij: op maar iets meer dan een uur rijden van Nijmegen is er keuze te over: de nieuwe zomerdienstregeling bereikt met ongeveer 60 luchtvaartmaatschappijen meer dan 190 bestemmingen in 50 landen wereldwijd.

 

ZIE OOK: Voordelig en dichtbij parkeren op Düsseldorf Airport

 

Hiermee zet Düsseldorf Airport een nieuw record: de passagiers kunnen tijdens de zomer kiezen uit meer dan 120 wekelijkse langeafstandsvluchten naar 26 intercontinentale bestemmingen. Cathay Pacific Airways is een nieuwe kwaliteitsaanbieder op de luchthaven van Düsseldorf. Deze maatschappij, die op dit moment volgens Skytrax World nummer één is, biedt vanaf september vier keer per week non-stop vluchten tussen Düsseldorf en de Chinese metropool Hong Kong. Emirates zet per 1 juli het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, de Airbus A380, in voor de middagvluchten tussen Düsseldorf en Dubai. Hiermee vergroot Emirates wederom haar capaciteit op deze route. Vanaf begin juni vliegt Etihad naar Abu Dhabi met de uiterst efficiënte en stille Boeing “Dreamliner” 787-9.

Maar dat is nog niet alles. Delta Airlines vliegt van april tot september met de grote Boeing 767-400ER naar Atlanta. Tot nu toe werd op deze route de Boeing 767-300ER gebruikt. Air China versterkt de verbinding tussen Düsseldorf en Peking en zal in de toekomst vliegen met de Airbus A330-300. Air Berlin verdubbelt de frequentie van vluchten van Düsseldorf naar New York en de frequentie van vluchten naar onder andere Los Angeles wordt verhoogd. Ook met Lufthansa ben je zo in de VS: twee keer per dag vertrekken er vliegtuigen naar New York en Chicago. In de zomermaanden verbindt American Airlines Düsseldorf opnieuw dagelijks met Chicago.

Nieuwe bestemmingen

De bestaande partners van de luchthaven bieden deze zomer allerlei nieuwe bestemmingen aan. Zo vliegt Germanwings naar Faro, Rijeka of Jerez de la Frontera. Condor bouwt zijn vluchtaanbod uit met verbindingen naar Mykonon en Skiathos, en TuiFly met Boa Vista en Chania. Luchtvaartmaatschappij Germania heeft Paphos en Almeria als nieuwe bestemmingen. SunExpress, een joint venture tussen Lufthansa en Turkish Airlines, zet koers naar de luchthaven in het Egyptische Luxor.

Zin in een stedentrip? Vanaf Düsseldorf vlieg je deze zomer naar de havensteden Marseille en Porto met Germanwings, naar het Andalusische Sevilla met SunExpress Duitsland of naar Santiago de Compostella met Vueling. Zo dichtbij is de wereld.

 

 

Ook voor zakelijke doelstellingen breidt de luchthaven van Düsseldorf haar aanbod uit met vluchten naar Groot-Brittannië. De Britse luchtvaartmaatschappij bmi regional is nieuw op de luchthaven en zorgt voor de zomerse vluchten naar Bristol. Met Flybe vlieg je naar Cardiff. Bulgaria Air biedt vanaf juni in samenwerking met Air Berlin zakenreizen naar de Bulgaarse hoofdstad Sofia aan.

Comments are closed.