Kamperen a la Airbnb

Wie is er niet bekend met het succes van Airbnb? Tegenwoordig heeft iedereen er wel eens van gehoord of gebruik van gemaakt. Airbnb is een online marktplaats voor de verhuur van privé-accommodaties en is sinds de oprichting in 2008 een groot succes. Het is een leuke en vaak goedkope manier om in een ander land te overnachten en de website voorziet je van superveel informatie. Wat Airbnb zo speciaal maakt, is dat je veel meer inside informatie krijgt over je bestemming doordat je in contact staat met de locale eigenaar. Ook overnacht je vaak op plekken waar dat normaal niet mogelijk zou zijn. “Zou dit niet ook een geweldig idee zijn voor kampeerders?” dachten de oprichters van Campr.

campr

Airbnb voor kampeerders: Campr

Campr is een Belgische start-up opgericht door twee liefhebbers van kamperen. Campr biedt unieke kampeerplaatsen aan bij locals. Op dit moment zijn er al 115 mensen in 30 landen die hun eigendom willen openstellen. De oprichters Sebastiaan Schillebeeckx en Wim Vanhorenbeeck kwamen op het idee een soort Airbnb voor kampeerders op te zetten, omdat het niet altijd even gemakkelijk is om een leuke camping te vinden. Locals bieden een plek in hun tuin aan, koken eventueel voor hun gasten en kunnen tips over de streek geven. De interesse in Campr is enorm groot en in maart zal de mobiele app beschikbaar zijn. Check de website voor meer informatie en uitleg over hoe het precies werkt.

 

ZIE OOK: Kamperen bij Nederlanders in Zweden

 

Omdat dit toch wel een speciale manier van kamperen is, is het misschien niet helemaal geschikt voor families met jonge kinderen. Voor deze leeftijdscategorie zijn er gelukkig veel andere opties. Je ziet bijvoorbeeld steeds meer kindvriendelijke campings waar genoeg entertainment is voor de kids.

Unieke Campr ervaring vastleggen

Ben jij een van de eerste van je vrienden die op een unieke locatie van Campr verblijft? Dan móét je dit natuurlijk vastleggen. Neem je camera mee, je selfie stick of gebruik gewoon je Smartphone. Leg al deze geweldige ervaringen vast en maak je vrienden jaloers. Of motiveer ze om de volgende keer met je mee te gaan. Ook support je Campr op deze manier en zorg je dat ze nog bekender worden en zullen uitgroeien tot iets groots, net zoals Airbnb. Misschien word je met jouw mooie foto’s ook nog eens de winnaar van de Vakantiefoto van het Jaar 2015.

Vakantiefoto’s online opslaan in de cloud

Je wilt natuurlijk niet dat al je mooie vakantiekiekjes verloren gaan. Vroeger sloegen we dit op onze computer op, maar wat als daar iets mee gebeurt? Maak daarom gebruik van de cloud. De cloud is een veilige, snelle en makkelijke manier om je bestanden op te slaan. Zo heb je je bestanden overal waar je maar wilt tot je beschikking. Ook als je je bestanden al op je computer hebt staan, is het altijd handig een back-up in de cloud te zetten. Mocht er iets met je computer gebeuren, ben je niet meteen al je bestanden kwijt.

Comments are closed.